Foşti directori ai Petrotrans şi Oil Terminal Constanţa, arestaţi pentru fapte de corupţie

Foştii directori ai SC Petrotrans, Octavian Natu, şi SC Oil Terminal Constanţa, Ştefan Ene, alături de alte două persoane, au fost arestaţi preventiv, marţi, în baza unor mandate emise pe numele lor de Tribunalul Constanţa, pentru fapte de corupţie.

136 afișări
Imaginea articolului Foşti directori ai Petrotrans şi Oil Terminal Constanţa, arestaţi pentru fapte de corupţie

Foşti directori ai Petrotrans şi Oil Terminal Constanţa, arestaţi pentru fapte de corupţie (Imagine: Shutterstock)

Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis, marţi după-amiază, solicitarea procurorilor constănţeni de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Ştefan Ene, fost director general al SC Oil Terminal SA Constanţa, în prezent consilier al directorului general al companiei, Iulian Octavian Natu, fost director general al SC Petrotrans SA, în prezent pensionar, Mihai Moise, reprezentant al SC NAC Industrii SRL Bucureşti şi al lui Marian Toma, director de producţie în cadrul firmei bucureştene.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.

Anchetatorii au stabilit că, în 6 ianuarie 2011, Ştefan Ene a primit de la Mihai Moise (fratele unuia dintre acţionarii SC NAC Industrii SRL Bucureşti) aproximativ 43.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra directorului general al SC Oil Terminal SA Constanţa şi pentru a-l determina să aprobe încheierea unui contract prin care compania să livreze către firma bucureşteană reziduuri petroliere în condiţii avantajoase de preţ, cantitate şi ritmicitate.

Cei aproximativ 43.000 de euro reprezintă o primă tranşă (în cuantum de aproximativ 80%) din suma totală de aproximativ 50.000 euro convenită cu Ştefan Ene, diferenţa urmând a fi remisă la o dată ulterioară, potrivit DNA.

Legătura dintre Ene şi Moise a fost mijlocită de către Octavian Iulian Natu şi Marian Toma, care aveau o relaţie apropiată cu Ene Ştefan.

SC Nac Industrii SRL Bucureşti are ca principal obiect de activitate transformarea reziduurilor petroliere în combustibili lichizi în urma unor procese tehnologice.

Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore, luni, după ce li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile de trafic de influenţă.

Ei au fost prezentaţi, marţi, Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici