Foşti parlamentari creează o asociaţie care să le apere drepturile

Nouă foşti parlamentari au constituit o asociaţie, care să fie o componentă activă a societăţii civile, să contribuie la revizuirea Constituţiei, să consilieze noii parlamentari, să vegheze separaţia puterilor în stat dar şi să apere drepturile foştilor parlamentari.

780 afișări
Imaginea articolului Foşti parlamentari creează o asociaţie care să le apere drepturile

Foşti parlamentari creează o asociaţie care să le apere drepturile (Imagine: Mediafax Foto)

"Am constituit Asociaţia Foştilor Parlamentari, are personalitate juridică prin decizia judecătoriei sectorului 5 din 16 iunie anul curent. Asociaţia este formată din oameni cu experienţă parlamentară, maturitate şi gânduri bune pentru ţară. Sediul Asociaţiei este în Palatul Parlamentului, la clubul Parlamentarilor", a susţinut Vasile Rădulescu, preşedintele Asociaţiei.

Rădulescu a menţionat că scopul asociaţiei este acela de a fi o componentă a societăţii civile, având ca scop contribuţia activă la înţelegerea mecanismelor parlamentare şi a rolului Parlamentului de către toţi alegătorii. Asociaţia îşi propune să contribuie cu puncte de vedere pertinente în adoptarea actelor normative, precum şi la o eventuală modificare a Constituţiei.

El a menţionat că Legea fundamentală a României trebuie bine gândită, aşa încât să rămână în vigoare sute de ani, ca în alte state.

Rădulescu a menţionat că un alt scop este realizarea unei legislaţii coerente, prin armonizarea actelor normative emise de Parlament, dar şi separaţia puterilor în stat, cu o atenţie specială asupra Justiţiei.

Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei Foştilor Parlamentari a menţionat că un alt obiectiv al Asociaţiei este "să apere drepturile foştilor parlamentari, demnitatea şi onoarea acestora faţă de tendinţele de denigrare".

În plus, Rădulescu a menţionat că un alt deziderat al Asociaţiei ar fi "consilierea" noilor parlamentari în problematica ce ţine de procesul legislativ.

Preşedintele Clubului parlamentarilor, Corneliu Ciontu, şi-a exprimat dezamăgirea faţă faţă de reacţia unei anumite părţi a societăţii civile, explicând că foştii parlamentari nu mai au la vârsta lor interese personale sau de grup în această Asociaţie.

Asociaţia Foştilor Parlamentari are nouă membri fondatori, printre care Ion Basgan (fost senator PNL), Marcel Chiriţescu (fost deputat FSN în prima legislatură) – purtător de cuvânt al asociaţiei, Corneliu Ciontu (fost deputat PRM şi apoi PC), Gheorghe Glăvan (fost deputat FSN) secretar, Maria Lazăr (fost deputat PSD) vicepreşedinte, Vasile Rădulescu (fost deputat FSN), preşedintele ascociaţiei pentru un an, şi Gavrilă Vasilescu ( fost senator PC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici