Fostul administrator al Pic, Gheorghiţă Pieca, a părăsit vineri seară Penitenciarul Colibaşi

Fostul administrator al societăţii Pic, Gheorghiţă Pieca, acuzat de dare de mită, a părăsit, vineri seară, Penitenciarul Colibaşi, din judeţul Argeş, în urma deciziei Curţii de Apel Piteşti de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea de a nu părăsi ţara.

194 afișări
Imaginea articolului Fostul administrator al Pic, Gheorghiţă Pieca, a părăsit vineri seară Penitenciarul Colibaşi

Fostul administrator al Pic, Gheorghiţă Pieca, a părăsit vineri seară Penitenciarul Colibaşi (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Piteşti, fostul administrator al societăţii PIC trebuie să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti şi la Poliţie, conform programului de supraveghere întocmit, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea Tribunalului Argeş, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme, să nu se apropie de persoanele judecate în prezenta cauză şi de martori şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, să nu exercite profesia şi să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, în caz contrar încălcarea uneia sau a mai multora dintre aceste interdicţii atrăgând după sine reîncarcerarea în penitenciar.

Curtea de Apel Piteşti a decis, vineri, înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara în cazul fostului administrator al societăţii Pic, Gheorghiţă Pieca, în urma recursului formulat de procurorii DNA la aceeaşi măsură decisă, iniţial, de magistraţii Tribunalului Argeş.

Potrivit reprezentranţilor Curţii de Apel Piteşti, Tribunalul Argeş a înlocuit, miercuri, măsura arestării preventive cu decizia interdicţiei de a părăsi ţara, însă procurorii au formulat recurs, invocând că pericolul persistă având în vedere faptul că Pieca a perseverat în comiterea infracţiunilor de care este acuzat, respectiv fapte de corupţie.

Judecătorii Curţii de Apel Piteşti au decis, vineri, să-l pună în libertate pe Gheorghiţă Pieca, cu condiţia ca acesta să nu părăsească ţara, decizia fiind irevocabilă.

Gheorghiţă Pieca a fost acuzat că i-a dat mită preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, pentru că acesta să delege anumiţi arbitri la meciurile echipei F.C. Argeş, precum şi fostului şef al OPC Argeş, Cristian Libertatu, pentru ca acesta să nu facă controale la hypermarketul Pic.

În 22 septembrie 2009, fostul director al Gărzii Financiare Argeş Aurel Stoian şi Gheorghiţă Pieca, administratorul firmelor omului de afaceri Cornel Penescu, au fost arestaţi preventiv, iar ulterior DNA Piteşti a decis trimiterea în judecată a acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici