Fostul ambasador al României la UE Mihnea Motoc a stat 3 ore la coadă, dar nu a reuşit să voteze

Fostul ambasador Mihnea Motoc a stat, duminică, trei ore la coadă, dar nu a reuşit să voteze. „Orele 21 m-au găsit la zece metri de intrarea în Reprezentanţa unde am lucrat 7 ani. Nu am putut vota.La fel ca mai multe sute de compatrioţi”, scrie acesta.

1153 afișări
Imaginea articolului Fostul ambasador al României la UE Mihnea Motoc a stat 3 ore la coadă, dar nu a reuşit să voteze

Fostul ambasador al României la UE Mihnea Motoc a stat 3 ore la coadă, dar nu a reuşit să voteze

Fostul ambasador Mihnea Motoc a scris pe Facebook că după ce a stat 3 ore la coadă, la Londra, ora 21 l-a prins la 10 metri de intrarea în reprezentanţa unde a lucrat 7 ani şi nu a putut vota.

„La fel ca mai multe sute de compatrioţi. Aceeaşi umilinţă - de nejustificat - a cozilor astronomice, aceeaşi indignare în faţa imposibilităţii de a-ţi exercita dreptul elementar de vot, aceeaşi strângere de inimă pentru diplomaţii care muncesc până la epuizare în comisiile de votare. Mă insultă surpriza celor ce refuză să înţeleagă că o parte mare de Românie trăieşte altundeva şi că ea poate dori la fel de mult ca cei din ţară să îşi exprime opţiunile. Resursele pentru votul în exterior nu se pot determina rigid pornind de la prezumţia negativă, ci trebuie construite pe aşteptarea că oamenii vor dori să vină la vot”, scrie Mihnea Motoc.

În opinia acestuia, ceea ce a contat cel mai mult, însă, a fost mobilizarea extraordinară: „Întotdeauna mi s-a demonstrat că greşeala primă în tot ce ţine de alegeri e subestimarea sagacităţii politice colective. Naţiunea are întotdeauna dreptate!”.

aaaaaaaaaaaaaaa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici