Fostul deputat PRM, Dănuţ Saulea, arestat pentru mită

Fostul deputat PRM Dănuţ Saulea a fost arestat, joi, de Tribunalul Bucureşti, pentru corupţie, după ce a fost prins primind 15.000 de dolari, dintr-o tranşă cerută de 50.000 de dolari.

114 afișări
Imaginea articolului Fostul deputat PRM, Dănuţ Saulea, arestat pentru mită

Fostul deputat PRM, Dănuţ Saulea, arestat pentru mită (Imagine din arhivă; Călin Cosmaciuc/Mediafax Foto)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Dănuţ Saulea, deputat în Parlamentul României în perioada 2000-2004, în prezent expert parlamentar la Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, în 19 iunie, Saulea Dănuţ a pretins de la o persoană denunţătoare suma de 50.000 de euro, promiţându-i că în schimb va interveni pe lângă primarul comunei Adunaţii Copăceni pentru ca acesta, în virtutea atribuţiilor de serviciu, inclusiv cele referitoare la calitatea de preşedinte al comisiei locale de aplicare a Legii 18/1991, să-l pună pe denunţător în posesie cu suprafeţele de teren asupra cărora i s-a reconstituit dreptul de proprietate prin decizie a instanţei şi să-i aprobe şi schimbul unui teren proprietate personală cu un altul aflat în administrarea Primăriei Adunaţii - Copăceni.

La data de 22 iunie 2009, inculpatul Saulea Dănuţ a primit de la denunţător suma de 3.000 USD reprezentând o primă tranşă din cea pretinsă în scopul arătat, iar în ziua de 19 august 2009 a fost prins în flagrant delict în timp ce primea de la denunţător o nouă tranşă, respectiv 15.000 USD.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 19 august 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. La data de 20 august 2009, Tribunalul Bucureşti a dispus măsura arestării preventive a inculpatului Saulea Dănuţ pe termen de 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici