Fostul director al APIA Satu Mare, trimis în judecată pentru că a luat mită de la fermieri

Fostul director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, a fost trimis în judecată, fiind acuzat că a luat mită de la fermieri 5.500 de euro, 3.000 de lei şi bunuri în valoare de 36.000 de lei, pentru a nu dispune controale la activităţile agricole ale acestora sau pentru a-i ajuta să obţină subvenţii.

160 afișări
Imaginea articolului Fostul director al APIA Satu Mare, trimis în judecată pentru că a luat mită de la fermieri

Fostul director al APIA Satu Mare, trimis în judecată pentru că a luat mită de la fermieri (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea l-au trimis în judecată, joi, pe Viorel Pintea, fost director la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, pentru trei infracţiuni de luare de mită, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2010 - 24 noiembrie 2013, Viorel Pintea Viorel a pretins, de mai multe ori, de la doi fermieri (denunţători în cauză), suma de 40.500 de euro, din care a primit 5.500 de euro, 3.000 de lei şi bunuri în valoare de 36.000 de lei.

"În schimbul acestor sume de bani şi bunuri, inculpatul şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, constând fie în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale acestora, fie în sprijin la obţinerea cu mai multă uşurinţă a subvenţiilor", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

În 24 noiembrie 2013, Viorel Pintea a fost prins în flagrant, după ce a primit de la unul dintre denunţători 3.000 de euro din banii ceruţi.

Anchetatorii au dispus indisponibilizarea sumelor de 36.000 de lei, 9.652 de lei şi 600 de dolari, care au fost consemnate la o unitate bancară, la dispoziţia DNA Oradea, Biroul Satu Mare, urmând ca instanţa să dispună asupra sechestrului asigurător.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Satu Mare.

Procurorii au colaborat în această cauză cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici