Fostul director al DSVSA Sibiu, achitat pentru mai multe infracţiuni de abuz în serviciu

Fostul director al DSVSA Sibiu, Şerban Ţichindelean, a fost achitat, vineri, de magistraţii Tribunalului Sibiu, în dosarul în care era judecat pentru mai multe fapte de abuz în serviciu, decizia putând fi atacată în termen de 10 zile, transmite corespondentul MEDAFAX.

275 afișări
Imaginea articolului Fostul director al DSVSA Sibiu, achitat pentru mai multe infracţiuni de abuz în serviciu

Fostul director al DSVSA Sibiu, achitat pentru mai multe infracţiuni de abuz în serviciu

Instanţa a dispus, vineri, achitarea lui Şerban Ţichindelean, fost director al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu pentru o infracţiune de abuz în serviciu în formă continuată, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu în formă simplă şi pentru două infracţiuni de conflict de interese.

Totodată,a fost achitată pentru două infracţiuni de abuz în serviciu în forma complicităţii şi fosta juristă a instituţiei, Mirela Cosmina Oltean.

Hotărârea Tribunalului Sibiu nu este definitivă, ea poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare, competenţa soluţionării revenind Curţii de Apel Alba Iulia.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de la Alba i-au reţinut, la sfârşitul lunii septembrie 2014, pe Constantin Şerban Ţichindelean, director executiv al DSVSA Sibiu, pe care îl acuzau de opt fapte de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, conflict de interese şi răspândirea bolilor la animale, şi pe Cosmina Mirela Olteanu, consilierul juridic al DSVSA Sibiu, pe care o acuzau de două fapte de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în forma complicităţii.

Ulterior, Tribunalul Alba a respins propunerea de arestare preventivă pentru cei doi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici