Fostul episcop de Huşi, implicat într-un scandal sexual, are dreptul la locuinţă şi a primit-o de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, la o celebră mănăstire de maici

Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Onilă, care s-a retras din funcţie după ce imagini în care apare întreţinând relaţii sexuale cu bărbaţi au apărut în spaţiul public, locuieşte într-o casă pusă la dispoziţie de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, el având acest drept din punct de vedere statutar.

3358 afișări
Imaginea articolului Fostul episcop de Huşi, implicat într-un scandal sexual, are dreptul la locuinţă şi a primit-o de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, la o celebră mănăstire de maici

Fostul episcop de Huşi, implicat într-un scandal sexual, are dreptul la locuinţă şi a primit-o de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, la o celebră mănăstire de maici

Preotul Consilier Constantin Sturzu a transmis, vineri, un comunicat din partea Arhiepiscopiei Iaşilor, prin care arată că statutul oficial al lui Corneliu Onilă este de episcop care s-a retras, el având, însă, dreptul să primească locuinţă.

„Statutul oficial al PS Corneliu este, deocamdatã, de episcop care s-a retras, la cererea sa, din funcţie. Ca atare, are dreptul de a primi, în mod statutar, precum oricare alt episcop care nu ar mai fi în funcţie, o astfel de locuinţă. Acum dânsul locuieşte într-o parte (ca spaţiu, e vorba de mai puţin de o treime) a Casei „Episcop Partenie Ciopron” de la Mănăstirea Vãratec, cea pe care putea să o pună la dispoziţie Mitropolia Moldovei şi Bucovinei în această situaţie”, se arată în document.

De asemenea, potrivit sursei citate, PS Corneliu primeşte şi un salariu, care i se cuvine în calitatea sa de episcop care s-a retras din funcţie.

Pe 30 iunie 2017, procurorii DNA Iaşi i-au trimis în judecată pe Sebastian Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, şi Mihai Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, judeţul Vaslui, pentru că l-ar fi şantajat pe Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu (Corneliu Onilă, în calitate de mirean – n.r.). Ulterior, imaginile au apărut în spaţiul public.

După ce filmarea a fost făcută publică, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că după ce a analizat imaginile cu doi bărbaţi întreţinând relaţii sexuale apărute în spaţiul public, poate confirma că unul dintre aceştia este Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeau.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici