Fostul managar al SJU Ploieşti Adrian Strâmbeanu, angajat la Direcţia de Sănătate Publică Prahova

Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti Adrian Strâmbeanu, care a demisionat în urma scandalului din decembrie anul trecut, la solicitările secretarului de stat Raed Arafat şi ale ministrului Sănătăţii de la acea vreme, este angajat la Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

762 afișări
Imaginea articolului Fostul managar al SJU Ploieşti Adrian Strâmbeanu, angajat la Direcţia de Sănătate Publică Prahova

Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti Adrian Strâmbeanu (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

Adrian Strâmbeanu, care a demisionat din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti în timpul scandalului lipsei de medicamente şi materiale sanitare în care a fost implicat spitalul, lucrează la Direcţia de Sănătate Publică Prahova, numele său apărând pe un document transmis presei miercuri, ca reprezentant al Compartimentului "Promovarea Sănătăţii" din DSP Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Contactată telefonic, directorul executiv al DSP Prahova, Anca Dobrescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Adrian Strâmbeanu lucrează în DSP Prahova de la sfârşitul săptămânii trecute şi se ocupă de evaluarea programelor pentru boli netransmisibile şi promovarea sănătăţii.

Anca Dobrescu a spus că Strâmbeanu a fost angajat în DSP Prahova prin concurs de către o comisie aprobată de Ministerul Sănătăţii şi că a fost singurul care a participat la concursul anunţat într-o publicaţie de specialitate.

Adrian Strâmbeanu a demisionat în 6 decembrie 2013, cu o săptămână înainte de expirarea contractului său de management, în mijlocul unui scandal în care conducerea spitalului a fost acuzată de proasta gestionare a fondurilor unităţii sanitare, în condiţiile în care un medic chirurg din acest spital a făcut declaraţii publice despre lipsa de medicamente şi materiale sanitare cu care confruntă.

Deşi iniţial anunţase că nu îşi dă demisia, Strâmbeanu, care se afla la conducerea spitalului de şapte ani, a demisionat ca urmare a solicitărilor făcute de către secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii la acea vreme Raed Arafat şi de către Eugen Nicolăescu, care conducea Ministerul Sănătăţii la acel moment.

În decembrie anul trecut, Ministerul Sănătăţii a făcut o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanţarea, lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare din spital, dar şi neimplicarea autorităţilor care au ales să reabiliteze termic spitalul, în loc să asigure materialele sanitare necesare.

Controlul a scos la iveală un management defectuos şi iresponsabil, dar şi deficienţe mari privind starea clădirilor din punct de vedere igienic, pentru una dintre acestea propunându-se chiar închiderea. Acelaşi control a scos la iveală faptul că SJU Ploieşti a beneficiat de finanţare din partea Consiliului Judeţean Prahova, care este administratorul spitalului.

Totodată, din fondurile spitalului a fost plătită o amendă aplicată de ANRMAP pentru nereguli în derularea unei proceduri de achiziţie publică, recent conducerea Consiliului de Administraţie al spitalului afirmând că nu s-au făcut demersuri pentru recuperarea banilor de la cei responsabili pentru neregulile descoperite de ANRMAP în derularea achiziţiei publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici