Fostul ministru al Sănătăţii, Victor Costache, despre cazul de la Suceava: incompetenţă şi indisciplină

Victor Costache spune că incidentul de la Suceava a fost „un mic exemplu în ceea ce înseamnă indisciplina în Medicină şi în organizarea unui spital.”

9439 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru al Sănătăţii, Victor Costache, despre cazul de la Suceava: incompetenţă şi indisciplină

Fostul ministru al Sănătăţii, Victor Costache despre cazul de la Suceava: incompetenţă şi indisciplină

„Cu zece zile înainte dădusem un Ordin în care să se limiteze intervenţiile şi internările neesenţiale în spitalele din România. Un Ordin de ministru care nu a fost foarte popular, la fel ca cel prin care am blocat exporturile paralele”, explică Victor Costache.
 
Acesta spune că intenţia sa a fost aceea de a anula internările şi operaţiile chirurgicale neesenţiale pentru ca spitalele să aibă zece zile la dispoziţie în care să-şi refacă stocurile de măşti de protecţie şi combinezoane.
 
„99% din spitale au înţeles acest lucru, altele nu. Rezultatul s-a văzut. Orice spital devine o bombă epidemiologică dacă în contextul unei epidemii nu se adoptă măsuri de restricţii până la înţelegerea agentului patogen cu care se luptă”, susţine specialistul.
 
Mai mult, Victor Costache consideră că spitalele mai au mult până la o reformare propice şi dezirabilă, în interesul sănătăţii şi bunăstării pacienţilor.
 
Unu din două decese în România ar putea fi evitate dacă ne raportăm la stadiul cunoaşterii în Medicină şi medicamentele existente”, spune medicul chirurg Victor Costache. Din păcate, momentan, România continuă să se afle în capul listei negre atunci când vine vorba despre mortalitatea în spitale. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici