Fostul ministru Sebastian Vlădescu a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni de închisoare

Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

364 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru Sebastian Vlădescu a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni de închisoare

Fostul ministru Sebastian Vlădescu a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni de închisoare

ÎCCJ a admis apelurile declarate de Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu, Mircea Ionuţ Costea, Mihaela Mititelu, Constantin Dascălu şi Cristian Alexandru Boureanu, a desfiinţat, în parte, sentinţa penală atacată şi, în rejudecare a descontoput pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 6 luni închisoare, aplicată inculpatului Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, în pedepsele componente, astfel: 7 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, 1 an şi 6 luni închisoare, spor de pedeapsă.

ICCJ dispune încetarea procesului penal pentru infracţiunea de trafic de influenţă ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale, reduce cuantumul pedepsei pentru infracţiunea de luare de mită de la 7 ani închisoare la 6 ani închisoare, reduce cuantumul pedepsei pentru infracţiunea de luare de mită de la 7 ani închisoare la 4 ani închisoare.

„Aplică inculpatului Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, de 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca acesta să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici