Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, rămâne în arest

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, marţi, ca nefondată, cererea de eliberare depusă de avocaţii acestuia, sentinţa putând fi atacată cu recurs.

186 afișări
Imaginea articolului Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, rămâne în arest

Sorin Apostu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, marţi, ca nefondată cererea depusă de apărătorii lui Sorin Apostu, de revocare a măsurii arestului preventiv sau de eliberare cu condiţia obligării de a nu părăsi ţara.

Magistratul Floare Găzdac a spus că a menţinut starea de arest preventiv a lui Apostu, precum şi măsura preventivă luată anterior de instanţă în cazul omului de afaceri Călin Mihai Stoia.

Stoia a cerut să se revoce, în cazul său, interdicţia de a părăsi ţara şi interdicţia de a lua legătura cu doi dintre martorii din acest dosar - Olga Ionuţiu şi Andreea Tohotan, dar instanţa i-a respins solicitarea ca nefondată.

Sentinţa în cazul lui Apostu poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de 24 de ore de la comunicare, a precizat Găzdac.

Potrivit sursei citate, un nou termen pentru judecata pe fond a fost fixat pentru 17 septembrie, când urmează să fie audiaţi zece martori.

Fostul primar din Cluj Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale).

Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca în 15 februarie.

Dosarul cu numărul 1767/33/2011, având ca obiect principal luarea de mită şi în care au fost trimişi în judecată fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, alături de Călin Mihai Stoia, Monica Undina Apostu şi Aspazia Droniuc, a fost strămutat de la Curtea de Apel Cluj şi înregistrat pe rolul Secţiei penale, pentru cauze cu minori şi de familie a Curţii de Apel Târgu Mureş, în 9 martie.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Târgu Mureş, Mihaela Creţu, magistratul în dosarul în care sunt judecaţi Sorin Apostu şi Călin Stoia, a depus o cerere de abţinere, care a fost acceptată, astfel că dosarul a fost repartizat magistratului Floare Găzdac, care a intrat la termenul de luni în sala de judecată.

Cererea de abţinere depusă de Mihaela Creţu a fost acceptată ca urmare a "antamării fondului" prin sentinţa dată de aceasta în 12 iulie în cazul denunţătoarei din acest dosar, Aspazia Droniuc, având calitatea de coinculpată.

La termenul de luni de la Curtea de Apel Târgu Mureş au fost depuse de către apărătorii fostului primar Sorin Apostu şi ai omului de afaceri Călin Stoia şi noi cereri în probaţiune, fiind solicitată din nou revocarea măsurii arestului preventiv în cazul lui Apostu şi respectiv ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara în cazul lui Stoia, afirmau sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici