Fostul şef SRI Mureş, Valentin Bretfelean, numit consilier al Cancelariei premierului

Valentin Bretfelean, fost şef al SRI Mureş, a fost numit, printr-o decizie a lui Ludovic Orban publicată în Monitorul Oficial, în funcţia de consilier al Cancelariei premierului.

2101 afișări
Imaginea articolului Fostul şef SRI Mureş, Valentin Bretfelean, numit consilier al Cancelariei premierului

Fostul şef SRI Mureş, Valentin Bretfelean, numit consilier al Cancelariei premierului

„În temeiul art 22 alin. (5), art. 29 şi al art. 31 lit. c) din Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Valentin-Constantin Bretfelean se numeşte în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului”, conform hotărârii publicate în Monitorul Oficial pe 23 decembrie 2019.

Potrivit Radio România Mureş, când era şef al Poliţiei Locale, Valentin Bretfelean a afirmat că nu este de acord cu inscripţionarea străzilor cu plăcuţe bilingve în public, la Forumul românilor din Harghita, Covasna şi Mureş, în anul 2015.

După aceste declaraţii, reprezentanţii UDMR din Consiliul Local Târgu Mureş i-au cerut imediat demisia lui Brefelean, mai arată sursa citată.

Legea prevede ca administraţiile locale din oraşele cu minorităţi etnice care depăşesc 20% din populaţie să inscripţioneze bilingv străzile.

Conform sursei menţionate, Valentin Bretfelean are 54 de ani şi pentru o perioadă de 18 ani a fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, deţinând funcţia de şef al SRI Maramureş şi al SRI Mureş.

Acesta a mai fost director executiv al Poliţiei Locale Târgu-Mureş şi a mai avut funcţia de prefect al judeţului Mureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici