FOTO 40 de percheziţii la persoane care au comercializat extensii de păr şi nu au declarat venitul real

Procurorii DIICOT din Târgu-Mureş au efectuat, miercuri, 40 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite că au constituit un grup infracţional organizat pentru a realiza evaziune fiscală, prejudiciul adus statului depăşind 1,3 milioane de euro.

3629 afișări
Imaginea articolului FOTO 40 de percheziţii la persoane care au comercializat extensii de păr şi nu au declarat venitul real

40 de percheziţii la persoane care au comercializat extensii de păr şi nu au declarat venitul real

Potrivit unui comunicat al DIICOT, mai multe persoane sunt bănuite că au acţionat în numele şi interesul societăţilor/PFA-urilor ce desfăşoară în principal activităţi de comercializare a extensiilor de păr şi au ascuns în mod repetat sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor produselor fie prin declararea unei cantităţi mai redusă de marfă decât cea importată, fie prin declararea unei valori mai reduse a mărfii importate decât valoarea reală.

Scopul acestui demers ar fi fost, potrivit, anchetatorilor, sustragerea de la plata taxelor vamale şi a TVA.

„S-a reţinut că marfa importată a fost comercializată fără evidenţierea în actele contabile şi în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor astfel realizate. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 1.300.000 euro”, arată procurorii DIICOT.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicaţi 4.120 de euro, 4.070 de dolari, 250 de lire, 200 de franci elveţieni şi 17.000 de lei, precum şi 17 telefoane mobile, 8 laptopuri, 3 calculatoare, 11 stickuri de memorie, 4 hard-diskuri externe, o tabletă şi un card de memorie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici