FOTO Asociaţiile de proprietari din Galaţi, somate să plătească gardul viu primit gratuit acum 4 ani

Peste 200 de asociaţii de proprietari şi locatari din Galaţi au primit notificări de la Primărie pentru a plăti gardul viu primit cu titlu gratuit în urmă cu patru ani, după ce, în urma unui control al Curţii de Conturi, s-a stabilit că s-a creat un prejudiciu.

228 afișări
Imaginea articolului FOTO Asociaţiile de proprietari din Galaţi, somate să plătească gardul viu primit gratuit acum 4 ani

FOTO Asociaţiile de proprietari din Galaţi, somate să plătească gardul viu primit gratuit acum 4 ani (Imagine: Petru Mazilu)

Curtea de Conturi Galaţi a stabilit, în urma unui control, că gardul viu şi gazonul primit gratuit de asociaţiile de locatari şi proprietari nu au fost plantate conform documentelor deţinute de Primărie şi a solicitat municipalităţii să recupereze prejudiciul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„228 de asociaţii de proprietari au fost notificate în acest sens. Prejudiciul constatat este în valoare de 367.155 de lei, la care se adaugă penalităţi în valoare 287.536 de lei. În acest moment, preşedinţii de asociaţii pot face soliciare către Primăria Galaţi pentru ca un inspector să verifice dacă materialul săditor a fost folosit în scopul în care a fost livrat. Gardul fost dat cu titlu gratuit doar că tot atunci li s-a pus în vedere preşedinţilor de asociaţii că după ce acesta va fi sădit vor fi nevoiţi să facă dovada faptului că el a fost sădit acolo în locul respectiv”, a declarat presei Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Reprezentanţii asociaţiilor anunţă că nu vor face plăţi şi au contestat decizia Primăriei.

„Este o situaţie absurdă să vii să ceri bani pentru un lucru dat gratuit. Noi am făcut contestaţie şi Primărie şi am cerut să vină să vadă că din zece fire s-a prins doar un fir. La acea dată ştiam că acel material este gratuit, deci am luat pe încredere acele fire, am numărat doar pachetele şi am considerat că acolo sunt 2.000 de fire. Am avut încredere totală, am zis că nu ne furăm căciula unul altuia. Am venit, am plantat, multe fire erau gata uscate, altele s-au uscat pe parcurs”, a declarat Costel Dima, administratorul unei asociaţii de proprietari din oraş.

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari sunt revoltaţi de faptul că Primăria insinuează că gardul viu a fost folosit în scop personal, în alte locuri decât cele stabilite iniţial. Oamenii spun că în foarte multe cazuri plantele s-au uscat sau au fost rupte de persoane necunoscute.

„În urmă cu trei săptămâni ne-am trezit cu o notificare prin care reieşea că avem un debit de 600 de lei, plus 400 de lei penalităţi. Se sugerează că noi am fi făcut afaceri, că am fi vândut acest material săditor. Dacă ni se atrăgea atenţia totuşi că acest material are valoare, atunci şi preluarea s-ar fi făcut altfel. Am fi luat fir cu fir sau poate nu ne mai încurcam, mai ales că nu a fost de calitate. Primăria procedează exact ca toţi comercianţii de tigăi care vin şi spun: uitaţi avem un cadou pentru dumneavoastră, dar ştiţi că trebuie să plătiţi un comision”, a mai spus Costel Dima, administratorul unei alte asociaţii de proprietari.

Cele mai multe asociaţii de proprietari din oraş au anunţat că nu vor plăti sumele solicitate de Primărie şi au contestat notificările primite. Reprezentanţii organizaţiilor au solicitat ca angajaţii municipalităţii să vină să smulgă din pământ gardul viu existent.

De asemenea, au fost voci care au cerut ca Primăria să plătească pentru serviciile de plantare a gardului viu şi întreţinerea gazonului în ultimii patru ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici