TRAGEDIE după Evaluarea Naţională: Un adolescent din Mehedinţi şi alţi doi elevi din Dolj, înecaţi după ce au ieşit la scăldat să sărbătorească susţinerea examenului

Un adolescent din judeţul Mehedinţi şi alţi doi elevi din judeţul Dolj care plecaseră la scăldat să sărbătorească susţinerea examenului de Evaluare Naţională s-au înecat.

1055 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIE după Evaluarea Naţională: Un adolescent din Mehedinţi şi alţi doi elevi din Dolj, înecaţi după ce au ieşit la scăldat să sărbătorească susţinerea examenului

Adolescent din Mehedinţi înecat în râul Topolniţa, după ce a ieşit de la Evaluarea Naţională

Adolescent din Mehedinţi înecat în râul Topolniţa, după ce a ieşit de la Evaluarea Naţională

Un adolescent din judeţul Mehedinţi, fiul unui consilier local, s-a înecat, miercuri după-amiază, în râul Topolniţa, unde a mers să facă baie, împreună cu mai mulţi prieteni, după examenul de Evaluare Naţională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După ce a ieşit de la examenul de Evaluare Naţională, băiatul de 15 ani, fiul unui consilier local din Şimian, le-a spus părinţilor că merge la o îngheţată.

Prietenii lui au povestit că tinerii au băut un suc, apoi au plecat la râu să se răcorească.

Deşi nu ştia să înoate, băiatul a intrat într-o gropă din râul Topolniţa, unde se făcuseră excavaţii, şi le-a spus prietenilor că vrea să înveţe să înoate. A sărit în apă şi a încercat să traverseze groapa, dar nu a mai ieşit la suprafaţă.

Unul dintre prietenii săi a încercat să-l salveze, dar nu a reuşit, aşa că adolescenţii au sunat la 112.

”La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de căutare-salvare şi o barcă cu motor. Pompierii au acţionat cu accesoriile din dotare, persoana a fost recuperată în aproximativ 10 minute de căutări, în stare de inconştineţă şi predată echipajului Serviciului de Ambulanţă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Raluca Ţîrcă.

Medicii de la Ambulanţă au încercat să îl resusciteze timp de oră, dar nu au mai putut să-l salveze.

Dolj: Doi adolescenţi ieşiti de la Evaluarea Naţionmală s-au înecat într-o baltă din Segarcea

Doi adolescenţi din judeţul Dolj care plecaseră la scăldat să sărbătorească susţinerea examenului de Evaluare Naţională s-au înecat, miercuri, într-o baltă din oraşul Segarcea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei doi adolescenţi în vârstă de 15 ani au susţinut, miercuri, Evaluarea Naţională la matematică.

După examen, s-au gândit să sărbătorească răcorindu-se la scăldat, astfel că au mers să facă baie într-o baltă situată în spatele gării din Segarcea.

Au intrat în apă, însă nu au mai ieşit. Colegii lor care se aflau pe mal au sunat la 112.

”A intervenit Secţia Segarcea cu o autospecială, EPA, SMURD, Detaşamenul 1 Craiova şi scafandrii. La faţa locului s-a aflat şi elicopterul SMURD”, a declarat purtătorul de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, Tania Vîlceanu.

Adolescenţii au fost găsiţi şi s-a încercat resuscitarea lor, însă fără rezultat, medicii declarând decesul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici