FOTO Cea mai lungă faleză de pe malul Dunării va fi modernizată cu fonduri europene

  • Cea mai lungă faleză de pe malul Dunării va fi modernizată cu fonduri europene.
  • Este vorba despre faleza din oraşul Galaţi care se întinde pe o distanţă de peste trei kilometri.
  • Autorităţile gălăţene au anunţat că a fost semnat un contract care reprezintă un pas în amplul proiect de modernizare.
11221 afișări
Imaginea articolului FOTO Cea mai lungă faleză de pe malul Dunării va fi modernizată cu fonduri europene

Sursa foto: Primăria Galaţi

Contractul semnat de Primăria Galaţi are valoare de 25 de milioane de lei şi vizează realizarea documentaţiei necesare pentru proiectul de modernizare a falezei Dunării.

„S-a semnat contractul pentru documentaţia privind modernizarea Falezei Dunării. Primăria municipiului Galaţi informează că a fost semnat contractul de finanţare europeană nerambursabilă pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice în vederea pregătirii proiectului de infrastructură Revitalizarea turismului din Galaţi, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural şi natural de pe Faleza Dunării. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 25.821.585,20 lei, din care 18.778.112,85 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă şi 2.799.329,73 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional”, a anunţat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Acesta este doar un pas în cadrul proiectului deoarece autorităţile gălăţene au pregătit un dosar privind obţinerea unei finanţări europene în valoare de peste 20 de milioane de euro.

„Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, au semnat un acord de parteneriat pentru realizarea proiectului Revitalizarea turismului din Galaţi, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural şi natural de pe Faleza Dunării. Acesta urmează a fi depus pentru finanţare în perioada de programare 2021-2027, acordul de parteneriat fiind parte integrantă a contractului de finanţare”, au anunţat recent autorităţile gălăţene.

Pentru modernizarea Falezei se va face o investiţie de cel puţin 100 de milioane de lei, fiind vorba de fonduri europene.

Faleza Dunării este proprietatea municipiului Galaţi şi principalul loc de promenadă pentru locuitorii oraşului. Zona are o lungime de aproximativ trei kilometri şi o suprafaţă totală de aproximativ 200.000 metri pătraţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici