FOTO Mii de oameni au participat la slujba de Înviere de la malul mării

Mii de persoane au mers, sâmbătă noaptea, la malul mării, la slujba de Înviere, lumina sfântă fiind adusă din larg de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care a oficiat slujba în Catedrala Arhiepiscopală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

534 afișări
Imaginea articolului FOTO Mii de oameni au participat la slujba de Înviere de la malul mării

Mii de oameni au participat la slujba de Înviere de la malul mării

La Constanţa, conform obiceiului din ultimii ani, Sfânta Lumină a fost adusă din largul Mării Negre de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Marea a fost liniştită, iar IPS Teodosie nu a întâmpinat probleme.

Arhiepiscopul Tomisului a ţinut apoi Slujba Învierii la Catedrala Arhiepiscopală, într-o zonă în care se găsesc ruinele vechii cetăţi a Tomisului.

În jurul orei 23.40, în prezenţa câtorva mii de credincioşi, IPS Teodosie a sosit cu o şalupă, din largul Mării Negre în zona falezei Cazino din municipiu, Lumina Sfântă fiind apoi purtată în procesiune la altarul de vară din aripa de sud a Catedralei Arhiepiscopale, unde, de la ora 24, a fost oficiat Canonul Învierii, urmat de Sfânta Liturghie.

„Mergem cu lumina pe mare, ca să o aducem aşa cum a fost adusă ea de Sfântul Apostol Andrei. Tocmai de aceea, având marea care este pentru noi un dar al lui Dumnezeu, pe care va fi venit si Apostolul Andrei, care a adus Adevărul Luminii Învierii, de aceea o aducem şi noi în acelaşi chip. Înnoim acest fir al istoriei aducerii Luminii Învierii prin această procesiune”, a declarat IPS Teodosie.

Din 2014 au loc astfel de ceremonii la Constanţa, după ce, în 2014, festivităţile care erau organizate pe malul mării au fost mutate la Catedrala Arhiepiscopală în urma solicitării făcute de sinodul Bisericii Ortodoxe, care a cerut să nu mai fie organizate slujbe acolo unde nu există un altar sfinţit.

Duminică, 16 aprilie, începând cu ora 11.45, la Catedrala arhiepiscopală, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită mai multe limbi de circulaţie internaţională.

Ulterior, de la ora 18.00, la Casa de Cultură din Constanţa este programat tradiţionalul Concert pascal, susţinut de Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

Anul acesta, odată cu Paştile s-a deschis şi sezonul estival. În realitate, însă, hotelierii şi proprietarii teraselor de la malul mării sunt total nepregătite pentru a-şi primi turiştii şi spun că totul gata pentru weekendul de 1 mai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici