FOTO Pompierii din Giurgiu, alertaţi de un apel fals care anunţa o gravidă izolată din cauza viscolului. Poliţia îl caută acum pe vinovat

Un bărbat este căutat de poliţie după ce, joi, a sunat la 112 şi a anunţat că o gravidă dintr-o comună din judeţul Giurgiu, unde accesul nu se poate face din cauza troienelor, are nevoie de medici, pompierii ajunşi la faţa locului, pe câmp, sesizând că apelul este unul fals.

330 afișări
Imaginea articolului FOTO Pompierii din Giurgiu, alertaţi de un apel fals care anunţa o gravidă izolată din cauza viscolului. Poliţia îl caută acum pe vinovat

FOTO Pompierii din Giurgiu, alertaţi de un apel fals care anunţa o gravidă izolată din cauza viscolului

Apelul la 112 a fost făcut de un bărbat joi, la ora 11.48. Acesta anunţa că este nevoie de medici în comuna Putineiu din judeţul Giurgiu, izolată de două zile din cauza viscolului, pentru o femeie însărcinată ce acuză probleme grave. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Vlaşca" Giurgiu, echipe de salvatori au plecat spre comună, pe câmp, cu o şenilată, la faţa locului constatând că apelul este unul fals.

"Către locul solicitării au început deplasarea, cu o şenilată din cadrul Detaşamentului Giurgiu, echipajul aferent şi un medic din cadrul S.A.J Giurgiu. Deplasarea către locul intervenţiei s-a făcut în condiţii foarte dificile, autoşenilata circulând pe câmp, întrucât pe şosea erau dune de zăpadă de peste doi metri. În cele din urmă echipajul a ajuns în apropierea locului solicitării, însă apelantul avea telefonul de pe care a sunat închis. S-a încercat în continuare să se ia legătura cu acesta, dar s-a dovedit că am avut de-a face cu un apel fals", se arată într-o informare remisă de purtătorul de cuvânt al ISU "Vlaşca", Florin Cătălin Neguţ.

Inspectoratul a sesizat în acest caz poliţia şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pentru stabilirea identităţii bărbatului. Dacă va fi identificat el riscă, potrivit OUG 34/2008, o amendă contravenţională ce ajunge la 1.000 de lei şi poate fi pus să achite costurile deplasării salvatorilor.

Pompierii atrag atenţia că astfel de apeluri false pot costa viaţa cuiva care într-adevăr este într-o situaţie de reală urgenţă.

"Neluând în calcul munca zadarnică a unor oameni care încearcă să îi ajute pe cetăţenii aflaţi la nevoie(pe o astfel de vreme), gândiţi-vă că în acele momente când noi încercăm să ajungem într-un loc în care nu există nicio situaţie de urgenţă, s-ar putea ca în altă parte a judeţului cineva chiar să fi avut nevoie urgentă de ajutorul nostru şi să nu putem fi acolo", susţine purtătorul de cuvânt al ISU "Vlaşca".

În anul 2015, la nivelul naţional, au fost înregistrate peste 10 milioane de apeluri false la numărul de urgenţă 112, arată statistica publicată de STS la începutul anului 2016. Judeţele care ocupă primele locuri sunt Covasna, Călăraşi şi Mureş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici