FOTO | Turiştii care vizitează Cetatea Devei se pot fotografia alături de Garda Cetăţii

Turiştii şi localnicii care vizitează Cetatea Devei, unul dintre cele mai importante obiective din judeţul Hunedoata, pot să se fotografieze alături de Garda Cetăţii, care defilează timp de o oră, în fiecare sâmbătă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1230 afișări
Imaginea articolului FOTO | Turiştii care vizitează Cetatea Devei se pot fotografia alături de Garda Cetăţii

FOTO | Turiştii care vizitează Cetatea Devei se pot fotografia alături de Garda Cetăţii

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Deva, începând de sâmbătă, turiştii care vizitează monumentul-simbol al oraşului se pot fotografia alături de Garda Cetăţii, care defilează de la ora 11.00.

De asemenea, vizitatorii pot asista şi la antrenamente de spadă şi tir cu arcul sau dansuri medievale oferite de străjeri şi domniţe.

“În fiecare zi de sâmbătă, timp de o oră, vizitatorii monumentului-simbol al Devei se pot fotografia alături de Garda Cetăţii sau costumaţi în echipamentul străjerilor. Totodată, turiştii au posibilitatea să înveţe mânuirea armelor medievale, dar şi să afle istoria şi legendele Cetăţii precum şi aspecte interesante din epoca medievală”, transmit reprezentanţii Primăriei Deva.

Cetatea Devei a fost redeschisă pentru public în primăvară anului 2016 după ce a fost reabilitată.

Peste 240.000 de turişti, români şi străini, au vizitat Cetatea Deva de la redeschiderea monumentului. La cetatea medievală se poate ajunge urcând dealul pe jos sau folosind telecabina.

Preţul unui bilet pentru telecabină este 10 lei (în cazul unei călătorii dus-întors) şi 6 lei (în cazul unei călătorii dus sau întors). Copiii, studenţii şi pensionarii plătesc 5 lei pentru o călătorie dus-întors şi 3 lei pentru o călătorie dus sau întors.

Capacitatea telecabinei este de 16 persoane, iar durata traseului este de aproximativ trei minute.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici