Doi ciobani din Harghita au fost internaţi la spital, fiind atacaţi de urs

Doi ciobani au fost internaţi, sâmbătă, la Spitalul din Miercurea Ciuc, după ce au fost atacaţi şi muşcaţi de un urs la marginea unei păduri. Unul dintre ei se află în operaţie pentru reconstrucţia organelor genitale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1551 afișări
Imaginea articolului Doi ciobani din Harghita au fost internaţi la spital, fiind atacaţi de urs

Doi ciobani din Harghita au fost internaţi la spital, fiind atacaţi de urs

Medicul Adrian Dobrică, specialist în chirurgie toracică, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cei doi ciobani prezintă multiple leziuni după ce au fost muşcaţi, sâmbătă, de un urs.

”Este vorba de doi ciobani, unul de 53 de ani şi altul de 43 de ani, care lucrează la o stână în comuna Mădăraş, lângă Miercurea Ciuc, şi care în cursul dimineţii s-au întâlnit cu un urs la marginea pădurii. Unul dintre ei a suferit mai multe plăgi muşcate la nivelul scalpului, la nivelul organelor genitale, la nivelul coapsei şi şoldului drept şi la nivelul antebraţului drept. Celălalt de 43 de ani a suferit mai mule plăgi muşcate la nivelul membrului superior drept, cu fracturarea oaselor de la degete. Unul este internat la chirurgie şi este în prezent în sala de operaţie pentru reconstrucţie de organe genitale. Acolo este o echipă mixtă cu urologia. Celălalt este internat la ortopedie şi urmează să fie operat”, a spus medicul de gardă Adrian Dobrică.

Potrivit sursei citate, viaţa ciobanilor nu este pusă în pericol, dar ambii necesită mai multe operaţii reconstructive.

Ciobanii s-au aflat cu oile la păscut şi au scăpat de urs după ce câinii au sărit în apărarea lor.

De la începutul anului, în judeţul Harghita, şapte persoane au ajuns la spital după ce au fost atacate de urşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici