Video FOTO, VIDEO | Pod care leagă Ploieştiul de DN1, inaugurat cu o întârziere de un an şi jumătate

Un pod care leagă Ploieştiul de Drumul Naţional 1 a fost inaugurat joi, cu o întârziere de un an şi jumătate. Pasajul are o lungime de aproape 500 de metri şi a costat aproximativ 47 de milioane de lei.

2084 afișări

Contractul pentru realizarea Pasajului Mărăşeşti a fost semnat în decembrie 2014, iar în martie 2015 a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor.

Podul trebuia să fie terminat în 31 decembrie 2015, însă a fost finalizat pe 31 mai 2017.

Întrebat care a fost motivul întârzierii, primarul din Ploieşti, Adrian Dobre, a declarat că “au fost probleme legate de o serie de comunicări”.

“Mă bucur că s-a finalizat această investiţie, pornită iniţial pe fonduri europene, finalizată din bugetul municipiului Ploieşti. Cred că este un lucru aşteptat şi dorit de toţi ploieştenii. Trebuia să fie finalizat, conform datei care a fost stabilită în urma licitaţiei, pe 31 decembrie 2016. Nu s-a putut respecta acest termen, din diferite motive: au fost probleme legate de o serie de comunicări între proiectant, între proiectant şi dirigintele de şantier, proiectant şi executant, o serie de probleme care au ieşit când executantul a început să realizeze investiţia şi care nu au fost prevăzute iniţial în proiect”, a declarat Dobre.

Potrivit acestuia, municipalitatea ar fi trebuit să suporte 2 % din valoarea construcţiei, însă s-a ajuns în situaţia în care a plătit aproape 60 la sută din cei 47 de milioane de lei, din cauza întârzierilor.

“Proiectul are valoare finală de 47 de milioane de lei, din care 22,5 de milioane de lei din fonduri europene, restul fiind suportat din bugetul local. În mod normal era un proiect în care municipalitatea trebuia să participe cu 2%, 85% din fonduri europene şi 13% Guvernul. Aşa am suportat din bugetul local aproximativ 57-60%”, a declarat primarul.

Imediat după ce a fost tăiată panglica, sutele de ploieşteni prezenţi la inaugurare s-au înghesuit să prindă câte o bucată din tricolor.

La 12.30, pe noul pasaj a trecut prima maşină.

”Eu stau în zonă. Bine că l-au făcut. Mai bine mai târziu decât niciodată. Era mare nevoie, înainte stăteam cu orele la bariera de la calea ferată ca să putem trece”, a declarat un ploieştean.

Potrivit autorităţilor locale, proiectul a prevăzut realizarea unui pasaj suprateran peste cinci fire de cale ferată, în prelungirea străzii Mărăşesti, podul făcând legătura între Ploieşti şi DN 1, în zona Strejnic.

Lucrările au constat în realizarea un pasaj suprateran cu patru benzi, inclusiv rampe în lungime de 471 metri, lărgirea de la două benzi la patru benzi a tronsonului străzii Mărăşeşti pe o lungime de 250 metri, realizarea unui sens giratoriu care să faciliteze accesul către DN1, construirea a patru drumuri de acces pentru riverani, iluminat stradal şi sistemul de canalizare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici