Fragmentul de picior găsit în bagajul unui cetăţean chinez este de origine animală. Chinezul ar fi cumpărat o labă de urs pe care voia să o vândă unui restaurant din Italia

Cetăţeanul chinez, oprit pe Otopeni, a cumpărat de la un bărbat ca fiind o labă de urs pe care vroia să o vândă unui restaurant din Italia, străinul venind de mai multe ori în România în ultima perioadă, informează PICCJ, care a preluat cazul din cauza existenţei unor elemente de extraneitate.

1220 afișări
Imaginea articolului Fragmentul de picior găsit în bagajul unui cetăţean chinez este de origine animală. Chinezul ar fi cumpărat o labă de urs pe care voia să o vândă unui restaurant din Italia

Fragmentul de picior găsit în bagajul unui cetăţean chinez este de origine animală. Chinezul ar fi cumpărat o labă de urs pe care voia să o vândă unui restaurant din Italia (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

În urma analizelor fragmentului găsit în bagajul chinezului, inclusiv antropologic, de laborator, şi serologic, s-a stabilit că fragmentul găsit în bagajul chinezului este de origine animală.

Agenţia MEDIAFAX redă integral comunicatul Biroului de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ):

"În continuarea cercetărilor efectuate în cauza având ca obiect incidentul petrecut pe Aeroportul Henri Coandă, în cursul zilei de joi, 29.03.2012, când controlul bagajelor de cală ale unui pasager de sex masculin, a dus la descoperirea unei părţi a membrului inferior ce părea că are natură umană, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au efectuat cercetarea la faţa locului şi au dispus transmiterea, de îndată, la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", pentru analiză: antropologică, de laborator, inclusiv serologică, necesare stabilirii naturii acestuia.

Examinarea (vizuală) a fragmentului de membru inferior identificat a relevat că, acesta reprezenta partea cuprinsă între gleznă şi labă, avea un aspect de congelare şi urme de acoperire cu grăsime saponificată. Prezenţa acestor urme creează suspiciune cu privire la natura sa, din cauza faptului că elementele de grăsime saponificată se întâlnesc atât la om cât şi la animal. Din cauza faptului că unghiile lipseau, iar falangele nu erau conturate, făcând imposibilă stabilirea certă apartenenţei sale umane sau animale, analiza de laborator era singura în măsură să stabilească natura umană sau dimpotrivă să excludă natura umană.

Conform examinării macroscopice şi celor trei investigaţii succesive de laborator efectuate în cursul serii de 29/30.03 2012, datele preliminare comunicate de Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici au exclus natura umană a fragmentului respectiv. S-a arătat că este de natură animală (fără alte precizări legate de felul animalului).

Din primele verificări efectuate, până în prezent, a rezultat că pasagerul asupra căruia s-a identificat bagajul cu acest conţinut, este un bărbat, are aproximativ 54 de ani, nu este dat în urmărire naţională ori internaţională, cunoaşte doar limba chineză, posedă paşaport, a venit în România de mai multe ori şi a plecat spre diverse destinaţii, în special spre Italia. De asemenea, din verificările preliminare efectuate a rezultat că, se afla de aproximativ trei zile în Bucureşti şi s-a cazat în intervalul menţionat la un hotel.

Considerentele care au stat la baza preluării cauzei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov (competent prin raportare la locul unde s-a produs incidentul ce a determinat constituirea dosarului penal) prin dispoziţia Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au vizat faptul că la nivelul acestui parchet funcţionează doar doi procurori, dar şi locul descoperiri, respectiv aeroportul internaţional, unde sunt prezente foarte multe persoane, posibilitatea desemnării unui procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică care s-a deplasat de îndată la cercetări, precum şi posibila existenţă a unor elemente de extraneitate.

Persoana de sex masculin a fost audiată (i s-a asigurat translator) de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cu această ocazie a precizat că, a cumpărat acel fragment de animal (pe care l-a achiziţionat ca fiind labă de urs) de la o persoană necunoscută, de sex masculin, în cursul zilei de 28.03.2012, cu scopul de a o valorifica într-un restaurant din Italia".

Chinezul intenţiona să plece din România cu o cursă Wizz Air joi, la ora 16.45, către Aeroportul Ciampino din Roma (Italia), în bagajul său fiind găsit fragmentul de picior de către Brigada Antitero a SRI, Parchetul instanţei supreme preluând ancheta în care a dispus analizarea bucăţii de carne pentru a se stabili dacă este de orine umană sau de altă natură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici