Un fragment de picior a fost găsit în bagajul unui cetăţean chinez, la Aeroportul Otopeni

Un fragment de picior a fost găsit, joi, în bagajul unui cetăţean chinez, la Aeroportul Otopeni, cazul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cetăţeanul străin avea ca destinaţie Italia. Fragmentul găsit este o parte din laba piciorului, congelată, fără piele, au declarat surse judiciare.

1742 afișări
Imaginea articolului Un fragment de picior a fost găsit în bagajul unui cetăţean chinez, la Aeroportul Otopeni

Un picior de bărbat a fost găsit în bagajul unui cetăţean chinez, la Aeroportul Otopeni (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Cetăţeanul chinez în bagajul căruia a fost găsit un picior de bărbat va fi audiat, joi, de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), un traducător urmând a fi adus pentru interogarea străinului.

Chinezul intenţiona să plece cu o cursă Wizz Air joi, la ora 16.45, către Aeroportul Ciampino din Roma (Italia).

Bărbatul ar fi putut pleca cu o cursă aeriană de la Roma către Beijing vineri, la ora 2.55.

Potrivit Parchetului instanţei supreme, pe Aeroportul Otopeni, la controlul bagajelor de cală ale unui bărbat a fost găsită o parte a membrului inferior al unei persoane.

Procurorul general al Parchetului instanţei supreme, Codruţa Kovesi, a dispus preluarea de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a cauzei având ca obiect incidentul petrecut joi, pe Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Române de Informaţii, Sorin Sava, a confirmat că o parte a membrului inferior al unei persoane a fost descoperită de către ofiţerii Brigăzii Antitero a SRI în bagajul unui cetăţean străin.

Cetăţeanul străin a fost predat organelor de cercetare penală a percizat Sorin Sava.

Ancheta în acest caz a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că fragmentul uman a fost găsit în bagajul unui cetăţean chinez care avea ca destinaţie Italia.

Fragmentul de picior găsit are unghiile smulse, au precizat sursele citate.

Brigada Antiteroristă este o unitate informativ-operativă centrală în structura Serviciului Român de Informaţii.

În această cauză lucrează o echipă operativă coordonată de procuror, ancheta la faţa locului fiind desfăşurată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române, experţi criminalişti din cadrul Institutului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, medici legişti.

Până în acest moment al urmăririi penale, cercetările la faţa locului sunt în curs de derulare, fiind ridicate probele necesare verificării tuturor versiunilor posibile şi împrejurărilor cauze, precizează Parchetul ICCJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici