Frâncu a demisionat de la conducerea ROMATSA: ROMATSA are nevoie de linişte, nu am nimic să-mi reproşez

Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, a demisionat, au declarat pentru MEDIAFAX surse din companie, renunţarea la funcţie venind după ce premierul Victor Ponta a anunţat că va cere Consiliului de Administraţie înlocuirea sa pentru deficienţe în cazul accidentului aviatic din munţii Apuseni.

1926 afișări
Imaginea articolului Frâncu a demisionat de la conducerea ROMATSA: ROMATSA are nevoie de linişte, nu am nimic să-mi reproşez

Aleodor Frâncu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Directorul general al  ROMATSA, Aleodor Frâncu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că şi-a înaintat demisia Consiliului de Administraţie, "pentru liniştea şi stabilitatea instituţiei", dar că nu are nimic să-şi reproşeze.

"Demisia este un act unilateral. În atmosfera creată, nu mai puteam să-mi exercit funcţia de manager. ROMATSA are nevoie de stabilitate", a spus Aleodor Frâncu.

Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze, Frâncu a răspuns: "Nu am nimic să-mi reproşez. Am demisionat numai pentru liniştea şi stabilitatea instituţiei".

 

Ponta a declarat miercuri dimineaţă că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS.

Premierul a arătat că, la nivelul Ministerului de Interne, ROMATSA şi STS, lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi fără asumarea autorităţii şi a responsabilităţii, iar intervenţia de luni a fost un eşec.

Acestea sunt şi concluziile preliminare ale raportului privind modul în care reprezentanţii instituţiilor statului au intervenit după producerea accidentului aviatic, respectiv existenţa unor deficienţe inacceptabile, care necesită îmbunătăţirea sistemului de intervenţie.

Conform raportului, ROMATSA nu a manifestat un rol activ în cazul accidentului aviatic din Cluj, nu a luat măsurile necesare pentru stabilirea zonei de căutare a aeronavei, nu a declanşat operaţiuni de căutare şi nu a cerut sprijinul Centrului de Operaţii Aeriene din MApN.

Surse din ROMATSA au declarat pentru MEDIAFAX că Frâncu şi-a dat demisia.

Frâncu a ocupat mai multe funcţii de conducere la ROMATSA începând din 2006 şi a fost directorul general al companiei din mai 2012.

Anterior în cursul zilei de miercuri a renunţat la funcţie şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ion Burlui.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici