Frankfurt şi Bucureşti vor colabora pentru sistematizarea transportului public în Capitală

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu şi edilul oraşului Frankfurt, Petra Roth, au semnat, joi, o declaraţie de intenţie privind colaborarea celor două oraşe în scopul sistematizării transportului public în Bucureşti.

43 afișări
Imaginea articolului Frankfurt şi Bucureşti vor colabora pentru sistematizarea transportului public în Capitală

Frankfurt şi Bucureşti vor colabora pentru sistematizarea transportului public în Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Întâlnirea dintre Sorin Oprescu, prezent la Frankfurt într-o delegaţie de două zile şi Petra Roth a avut loc, joi după-amiază.

Primarul general al Capitalei a declarat, după această întâlnire, că declaraţia de intenţie semnată înseamnă colaborarea atât pe parte de proiecte, prin atragerea fondurilor europene necesare dezvoltării acestor programe, cât şi cu privire la experienţa pe care autoritatea regională de trasport a oraşului Frankfurt o poate transmite Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

În acest context, primarul Capitalei a arătat că acest parteneriat cu autorităţile din Frankfurt aduce pe lângă experienţă şi posibilitatea atragerii de fonduri europene necesare proiectelor de investiţii în infrastructură şi pentru mijloacele de transport public.

Protocolul privind înfrăţirea celor două oraşe urmează să fie semnat în urma acordului Consiliilor lor.

După discuţiile de la Primăria din Frankfurt, Sorin Oprescu s-a întâlnit cu ministrul Economiei, Transporturilor şi Dezvoltării Regionale pentru landul Hessen, Dieter Posch, care a arătat că, în Frankfurt, sistemul de transport este utilizat de peste 4.000.000 de persoane, astfel că autorităţile oraşului au o experienţă bogată în acest domeniu.

"Avem un sistem de transport care deserveşte peste 4.000.000 de persoane din această regiune. Este o colaborare între transportul feroviar, aerian şi cel public", a declarat Dieter Posch.

Acesta a spus că pot fi transmise soluţii în acest domeniu şi Bucureştiului.

"Sunt convins că regiunea noastră poate da soluţii Bucureştiului în acest domeniu. Noi am reuşit să ajungem că doar cine are într-adevăr nevoie să-şi folosească maşina proprie, iar marea majoritate să utilizeze mijloacele de transport în comun", a susţinut Dieter Posch.

Pe ordinea de zi a delegaţiei primarului general Sorin Opescu, din care fac parte directorul RATB, Gheorghe Aron, şi directorul Direcţiei de transporturi din Primăria Capitalei, Ion Dedu, s-a mai aflat joi vizita la stadionul din Frankfurt.

Vizita în Frankfurt a delegaţiei Primăriei Municipiului Bucureşti se va încheia vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici