Franks: Sunt mormon. Nu fumez şi nu beau alcool. Am conştiinţa împăcată în privinţa petrecerii de la Sinaia

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, spune că are conştiinţa împăcată în ceea ce priveşte petrecerea de la sfârşitul săptămânii trecute, la care a participat alături de alţi membrii ai delegaţiei FMI, CE şi BM la invitaţia Ministerului Finanţelor şi BNR.

2703 afișări
Imaginea articolului Franks: Sunt mormon. Nu fumez şi nu beau alcool. Am conştiinţa împăcată în privinţa petrecerii de la Sinaia

Franks: Sunt mormon. Nu fumez şi nu beau alcool. Am conştiinţa împăcată în privinţa petrecerii de la Sinaia

"Au existat critici în presă privind aşa-numita petrecere de săptămâna trecută. Daţi-mi voie să clarific: duminica trecută, după o sesiune de lucru la centrul BNR de la Sinaia, am fost invitat alături de staff şi colegi la o masă sponsorizată de Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională, la un restaurant cu mâncare tradiţională românească şi muzică tradiţională românească, pentru a înţelege mai bine cultura locală şi România", a arătat Franks.

Oficialul a afirmat că purtarea sa a fost conformă cu statutul de funcţionar al FMI şi nu are ce să-şi reproşeze.

"Sunt o persoană religioasă, sunt mormon. Nu fumez, nu beau alcool, nici cafea, nu-mi permit un comportament imoral. Am conştiinţa curată. Le-aş cere celor care m-au acuzat să se întrebe dacă pot spune acelaşi lucru", a declarat şeful misiunii FMI în România.

Un post de televiziune a difuzat imagini de la petrecerea respectivă în care Franks dansa alături de mai mulţi invitaţi pe muzică tradiţională românească.

Presa a comentat în abundenţă imaginile şi evenimentul, Franks fiind criticat pentru un comportament considerat de unii comentatori drept inadecvat pentru un oficial aflat în poziţia sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici