Franţa a demarat programul de austeritate: fără apă caldă în instituţiile publice şi mai multă muncă de la distanţă

Guvernul intenţionează, de asemenea, să încurajeze companiile şi persoanele fizice să reducă consumul de energie.

950 afișări
Imaginea articolului Franţa a demarat programul de austeritate: fără apă caldă în instituţiile publice şi mai multă muncă de la distanţă

Franţa a demarat programul de austeritate: fără apă caldă în instituţiile publice şi mai multă muncă la la distanţă

În faţa creşterii preţurilor şi a riscului de reduceri de energie, Franţa a lansat astăzi un amplu plan care îşi propune să economisească energie de 10%, în următorii doi ani. Administraţia publică din Paris este dată ca exemplu, cu o utilizare mai mare a telemuncii şi apă rece în clădirile publice.

Guvernul intenţionează, de asemenea, să încurajeze companiile şi persoanele fizice să reducă consumul. Printre altele, este planificată o amplă campanie pedagogică în mass-media. „Planul de sobrietate” va fi prezentat după-amiaza de premieru  Elisabeth Borne, care va fi însoţită de mai mulţi miniştri. Printre altele, s-a confirmat şi apelul către compatrioţi să închidă caloriferul şi să fie atenţi la luminile aprinse seara, dar şi un stimulent la telemuncă şi car-sharing.

Cuvântul de ordine este „Fiecare gest contează”. Guvernul francez se concentrează pe economisirea energiei, pentru a trece ţara peste sezonul de iarnă, în care nu va exista gaz din Rusia.

Impulsul guvernului francez pentru „sobrietate energetică” urmăreşte, de asemenea, să aducă Franţa mai aproape de obiectivele Uniunii Europene, astfel încât neutralitatea climatică trebuie neapărat atinsă până în 2050.

Pentru a evita orice penurie de gaz sau electricitate în următoarele luni de iarnă, guvernul îşi propune ca o reducere rapidă cu 10% a consumului de energie.

Cu toate acestea, multe oraşe nu au aşteptat ca guvernul să acţioneze: un număr tot mai mare de localităţi au coborât deja termostatele în piscine, săli de sport şi alte locuri. Unii chiar au stins lămpile stradale pe timp de noapte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici