Franţa îi va amenda pe pacienţii care nu se prezintă la programările la medic / Guvernul vrea să crească şi numărul absolvenţilor de Medicină

  • Guvernul Franţei va introduce o sancţiune de 5 euro pentru persoanele care nu se prezintă la programările la medic, a declarat, sâmbătă, premierul Gabriel Attal.
  • Amenda este una dintre măsurile anunţate de Attal pentru a stimula un serviciu de sănătate care se luptă să ţină pasul cu cererile tot mai mari din partea unei populaţii îmbătrânite.
579 afișări
Imaginea articolului Franţa îi va amenda pe pacienţii care nu se prezintă la programările la medic / Guvernul vrea să crească şi numărul absolvenţilor de Medicină

"Nu putem permite acest lucru", a declarat Attal cu privire la cele 27 de milioane de consultaţii care, potrivit principalului sindicat al medicilor, sunt ratate în fiecare an din cauza pacienţilor care nu se prezintă. Attal a declarat că măsura ar putea elibera între 15 şi 20 de milioane de programări pentru alte persoane, potrivit Le Monde.

El a spus că o lege care să permită un "mecanism de responsabilitate" va fi prezentată parlamentului şi că guvernul doreşte ca sancţiunea să înceapă de la 1 ianuarie 2025. Banii vor fi plătiţi de orice persoană care nu se prezintă la o programare sau care anunţă cu mai puţin de 24 de ore înainte.

Medicii vor fi cei care vor decide dacă motivul pentru care nu s-au prezentat este suficient de bun pentru a evita amenda.

Premierul va încerca, de asemenea, să crească numărul de studenţi care termină cursurile de formare medicală, în încercarea de a răspunde la lipsa critică de medici.

El a declarat că numărul studenţilor care intră în anul al doilea la Medicină va creşte de la 10.000 pe an în 2023 la 12.000 în 2025 şi la 16.000 în 2027. Medicina este considerată una dintre cele mai dificile diplome universitare din Franţa, cu până la o treime dintre studenţi care abandonează la sfârşitul primului an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici