Fratele femeii ucise la Iaşi, considerat principalul suspect, fusese externat de la Socola în iunie

Fratele femeii ucise la Iaşi, împreună cu fetiţa ei, considerat principalul suspect în cazul crimelor, fusese externat de la Spitalul Socola în iunie, în apartament crimei fiind găsite actele de identitate ale tânărului, un rucsac şi un caiet pe care scria: "Lumea asta e stricată. Sunt într-o altă lume",

331 afișări
Imaginea articolului Fratele femeii ucise la Iaşi, considerat principalul suspect, fusese externat de la Socola în iunie

Spitalul Socola (Imagine: Daniel Mihailescu / MediafaxFoto)

Rudele femeii înjunghiate susţin că aceasta se certa tot mai des, în ultima perioadă, cu fratele ei, George Guraliuc, în vârstă de 23 de ani, acesta locuind tot în Iaşi, într-o garsonieră din cartierul Nicolina.

Tânărul este considerat principalul suspect în cazul dublei crime, iar anchetatorii l-au căutat atât la domiciliul său, cât şi la locuinţa părinţilor din comuna ieşeană Plugari, însă nu a fost găsit.

Rudele victimei susţin că de câteva zile nu au reuşit să mai comunice cu George Guraliuc, acesta plecând de acasă.

În locuinţa tinerei ucise, anchetatorii au descoperit un rucsac aparţinând fratelui victimei, în interior fiind găsite mai multe documente, dar şi un caiet. Pe una dintre foile caietului era scris: "Lumea asta e stricată. Sunt într-o altă lume".

Anchetatorii au mai găsit în apartament actele de identitate ale fratelui femeii.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că, după comiterea dublei crime, atacatorul s-a spălat la chiuveta din baie, aceasta fiind găsită plină de sânge.

"Tânărul este în continuare căutat. Nu a fost găsit", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi, Anca Vâjîiac.

Managerul Spitalului de Psihiatrie Socola din Iaşi, medicul Călin Scripcaru, a declarat, vineri, că tânărul a fost internat timp de trei săptămâni în această unitate medicală, el fiind externat la începutul lunii iunie.

Scripcaru a precizat că tânărul a primit tratament de specialitate.

Totodată, medicul ieşean presupune că, după externare, pacientul nu a mai luat tratamentul prescris, astfel că boala s-a acutizat.

Maria Guraliuc se căsătorise în cursul anului trecut.

Vecinii spun că atât ea cât şi soţul erau oameni respectuoşi, care nu creaseră niciodată probleme în bloc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici