Fratele şi nepoata bărbatului din Botoşani mort săptămâna trecută, diagnosticaţi cu gripă AH1N1

Diagnosticul de gripă AH1N1 a fost confirmat în cazul fratelui şi nepoatei bărbatului din judeţul Botoşani care a murit în urmă cu o săptămână şi a cărui familie a susţinut că acesta avea gripă nouă, iar legiştii spuneau că decesul a fost cauzat de pneumonie.

21 afișări
Imaginea articolului Fratele şi nepoata bărbatului din Botoşani mort săptămâna trecută, diagnosticaţi cu gripă AH1N1

Fratele şi nepoata bărbatului din Botoşani mort săptămâna trecută, diagnosticaţi cu gripă AH1N1 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Gheorghe Apetroaie, a declarat, marţi, că în cazul bărbatului care a murit săptămâna trecută în comuna Suliţa s-au prelevat probe biologice care au fost trimise pentru analize Institutului Cantacuzino, dar rezultatele acestora nu au fost transmise autorităţilor sanitare botoşănene.

"Interpretările acestor teste pot dura până la 30 de zile ", a declarat Apetroaie, care a subliniat că "decesul bărbatului a fost cu siguranţă cauzat de o pneumonie lobară dreaptă cu tendinţe spre abcedare", conform raportului expertizei medico-legale.

El a spus că gripa AH1N1 a fost confirmată la fratele decedatului şi la o nepoată a acestuia, în vârstă de nouă ani.

Decesul botoşăneanului a stârnit suspiciunile autorităţilor medicale din Botoşani după ce familia acestuia a declarat că acesta avea gripă în ultimele zile de viaţă.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani s-au deplasat în comuna Suliţa, după ce instituţia a fost anunţată despre deces de către poliţişti, care au mers la locuinţa bărbatului întrucât moartea a fost considerată suspectă, iar ambulanţierii au informat că familia bărbatului susţine că acesta avea gripă.

Reprezentanţii DSP care au verificat situaţia au constatat, din fişa medicală a acestuia, că bărbatul suferea de mai multe afecţiuni care ar fi putut conduce la deces, iar bărbatul nu se afla pe lista persoanelor din judeţ bolnave de gripă nouă sau suspecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici