Fratele vrăjitoarei Melissa, reţinut pentru tâlhării în valoare de 125.000 de euro

Sigismund Mincă, zis Ţane, fratele vrăjitoarei Melissa, a fost reţinut, marţi, dintr-o locuinţă din Chitila, acesta fiind urmărit naţional încă de anul trecut, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare, într-un dosar de tâlhărie, potrivit unor surse din Poliţie.

759 afișări
Imaginea articolului Fratele vrăjitoarei Melissa, reţinut pentru tâlhării în valoare de 125.000 de euro

Fratele vrăjitoarei Melissa, reţinut pentru tâlhării în valoare de 125.000 de euro (Imagine Arhiva: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Sigismund Mincă, în vârstă de 31 de ani, a fost arestat în lipsă, anul trecut, pentru o serie de tâlhării comise alături de alte nouă persoane, între care şi vrăjitoarea Roxana Lider, cunoscută sub numele de Vanessa.

Potrivit anchetatorilor, cele zece persoane comandau cantităţi importante de mobilă sau alte produse de valoare, pe care ar fi trebuit să le achite la livrare. Atunci când ajungeau cu marfa la destinaţie, reprezentanţii societăţilor comerciale erau atacaţi cu băte şi săbii, fiind obligaţi să plece fără să mai încaseze şi banii.

Prejudiciul stabilit de anchetatori pentru tâlhăriile comise de gruparea din care făceau parte Sigismund Mincă şi vrăjitoarea Vanessa a fost evaluat la aproximativ 125.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, la 17 octombrie 2010, în urma unei comenzi de mobilă către o societate comercială, Mincă, împreună cu alte nouă persoane, şi-a însuşit bunurile, prin violenţă şi ameninţare. Astfel, cei zece au determinat victimele să renunţe la contravaloarea mărfurilor livrate, prejudiciul creat fiind de aproximativ 123.500 de euro.

Totodată, la 10 decembrie 2010, în acelaşi mod, Mincă, împreună cu o altă persoană, şi-ar fi însuşit un espressor şi cafea, prejudiciul fiind de 500 de euro.

Potrivit surselor citate, Sigismund Mincă este fratele Radei Mincă, cunoscută drept vrăjitoarea Melissa, acuzată alături de Roxana Lider pentru înăşelăciune.

La acţiunea din 2010, Vanessa a fost ridicată şi dusă la audieri. Cu toate că, spun anchetatorii, existau probe clare cu privire la implicarea Roxanei Lider în cazul mai multor tâlhării, aceasta nu a primit mandat de arestare şi a fost lăsată să plece acasă, în condiţiile în care era în ultimele luni de sarcină.

Vrăjitoarele Melissa şi Vanessa au devenit cunoscute opiniei publice după ce au fost acuzate că au înşelat-o cu sume mari de bani pe Oana Zăvoranu, pe care au făcut-o să creadă că "are făcute farmece".

În 20 septembrie, Roxana Lider, arestată în acest dosar, a fost eliberată în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Bucureşti.

Mincă Rada, Sava Craiff Buzea şi Ion Constantin sunt judecaţi în acest dosar în arest.

Cei patru au fost trimişi în judecată în luna mai, în stare de arest, pentru escrocarea şi şantajarea Oanei Zăvoranu. Alături de aceştia sunt judecate alte şapte persoane, între care şi denunţătorul fostului procuror Maximilian Bălăşescu, acuzat de corupţie.

Procurorii l-au trimis în judecată în această cauză şi pe Sebastian Dobrescu, zis Sebi, cel care l-a denunţat pe procurorul Maximilian Bălăşescu de la Parchetul Ilfov, demersul conducând la arestarea şi trimiterea în judecată a anchetatorului pentru fapte de corupţie. În procesul vrăjitoarelor, Dobrescu va fi judecat pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici