Fraţii Cămătaru rămân cu noile pedepse

Fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru rămân cu pedepsele la care au fost condamnaţi, marţi, de Tribunalul Bucureşti, de 15 şi, respectiv, 13 ani de închisoare, după ce instanţa supremă a respins cererea de strămutarea făcută de aceştia în dosarul în care au fost judecaţi pentru infracţiuni cu violenţă.

120 afișări
Imaginea articolului Fraţii Cămătaru rămân cu noile pedepse

Fraţii Cămătaru rămân cu noile pedepse

Admiterea cererii ar fi dus, conform Codului de Procedură Penală (Cpp), la desfiinţarea sentineţi, dat fiind că cei doi au formulat cererea de strămutare înainte ca magistraţii bucureşteni să pronunţe sentinţa.

Instanţa supremă a dezbătut, miercuri, cererea de strămutare formulată de Vasile şi Ion Balint, cunoscuţi drept Sile şi Nuţu Cămătaru, în dosarul în care au fost condamnaţi, în urmă cu o zi, de Tribunalul Bucureşti.

Nuţu şi Sile Cămătaru au cerut instanţei supreme strămutarea dosarului, de la Tribunalul Bucureşti la o altă instanţă egală în grad, invocând faptul că, datorită imaginii create de presă, în faţa magistraţilor bucureşteni cei doi nu ar mai beneficia de prezumţia de nevinovăţie şi, implicit, de un proces echitabil. În plus, cei doi au invocat şi faptul că majoritatea magistraţilor instanţei bucureştene s-au pronunţat în diverse cauze care îi vizau.

Avocatul celor doi, Daniel Caraman, a invocat, miercuri, în faţa magistraţilor instanţei supreme, alineatul 4 al articolului 60 din Codul de procedură penală, care spune că "dacă instanţa la care se află cauza a cărei strămutare se cere a procedat între timp la judecarea cauzei, hotărârea pronunţată este desfiinţată prin efectul admiterii cererii de strămutare".

Mai mult, apărătorul celor doi a invocat presiunea mediatică care se face faţă de cazul "clanului Cămătarilor", de la momentul arestării lor în 2004 şi până în prezent.

Avocatul le-a spus judecătorilor că "justiţia nu se face la televizor" şi că acest proces s-a făcut de fapt la televizor, apreciind presiunea mediatică drept "enormă".

Din aceste motive, Daniel Caraman le-a solicitat, miercuri, judecătorilor admiterea cererii de strămutare şi desfiinţarea sentinţei prin care Sile şi Nuţu Cămătaru au fost condamnaţi la 15 şi, respectiv, 13 ani de închisoare.

La termenul de miercuri, în sală au fost prezenţi atât Silviu Dudiţă, apropiat al fraţilor Balint despre care media a relatat că era locotenentul acestora, dar şi un alt membru al clanului, Laurenţiu Roman, ambii condamnaţi anterior.

Fraţii Vasile şi Ion Balin, cunoscuţi drept Sile şi Nuţu Cămătaru, au fost condamnaţi, marţi, de către Tribunalul Capitalei, la 15 ani de detenţie şi, respectiv, 13 ani, pentru infracţiuni cu violenţă, acestea fiind noi pedepse primite de cei doi interlopi, încarceraţi deja pentru fapte similare.

Citeşte şi:

Noi pedepse pentru Fraţii Cămătaru

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici