Fraudarea CFR Mesagerie: Cetăţenii americani Hassan şi Mehdi Awdi, puşi sub acuzare alături de alte două persoane

Cetăţenii americani de origine libaneză Hassan şi Mehdi Awdi, alături de alte două persoane, au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT pentru fraudarea CFR Mesagerie, cei doi mai fiind cercetaţi pentru păgubirea societăţii Rodipet SA cu 35,5 milioane euro.

603 afișări
Imaginea articolului Fraudarea CFR Mesagerie: Cetăţenii americani Hassan şi Mehdi Awdi, puşi sub acuzare alături de alte două persoane

Fraudarea CFR Mesagerie: Cetăţenii americani Hassan şi Mehdi Awdi, puşi sub acuzare alături de alte două persoane (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus începerea urmăririi penale faţă de Awdi Hassan, cetăţean libanez şi american, Awdi A. Mehdi, cetăţean american, Iordan Bădeanu şi Bassam Istanbouly, cetăţean libanez, care sunt acuzaţi că având funcţii de conducere în cadrul SC Expediţie, Mesagerie, Bagaje, Coletărie, Valori băneşti şi Corespondenţă «CFR Mesagerie» SA, precum şi în cadrul altor societăţi comerciale, au comis infracţiunile de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Învinuiţii au constituit o asociere infracţională în scopul delapidării SC "CFR Mesagerie" SA, prin însuşirea activelor patrimoniale de care dispunea societatea, dar şi în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a impozitelor şi taxelor datorate de către această societate.

"Intenţia membrilor grupării a fost aceea de a falimenta SC CFR Mesagerie SA, prin transferarea tuturor activelor către alte societăţi comerciale pe care învinuiţii le controlau, astfel încât să nu se respecte obligaţiile asumate prin contractul de privatizare al SC CFR Mesagerie SA precum şi în vederea obţinerii unor beneficii financiare substanţiale. În acest scop, învinuiţii au procedat la încheierea de contracte fictive de prestări de servicii, o parte dintre acestea antedatate, în baza cărora au fost înregistrate în contabilitatea SC CFR Mesagerie SA facturi fiscale reprezentând cheltuieli având la bază operaţiuni nereale, metodă prin care s-a realizat atât sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat cât şi însuşirea în mod nelegal a activului patrimonial al societăţii", explică DIICOT.

Astfel, cei patru şi-ar fi însuşit din patrimoniul SC "CFR Mesagerie" SA, active patrimoniale în valoare de aproximativ 4.400.000 de lei şi au cauzat un prejudiciu considerabil bugetului de stat.

Afacerea judiciară este investigată de DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul DCCO - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici