Fregata "Regele Ferdinand" a salvat patru persoane aflate pe o ambarcaţiune în Marea Neagră

Echipajul fregatei "Regele Ferdinand" a salvat, marţi, patru persoane de la bordul unei ambarcaţiuni de agrement, aflată în Marea Neagră, care nu îşi mai putea continua marşul între Sulina şi Eforie, informează MApN.

271 afișări
Imaginea articolului Fregata "Regele Ferdinand" a salvat patru persoane aflate pe o ambarcaţiune în Marea Neagră

Fregata "Regele Ferdinand" a salvat patru persoane aflate pe o ambarcaţiune în Marea Neagră (Imagine: Stefan Ciocan/Mediafax Foto)

"Echipajul fregatei «Regele Ferdinand» a salvat marţi, 26 iunie, în jurul orei 15.00, patru persoane de la bordul unei ambarcaţiuni de agrement, aflată în Marea Neagră. Operaţiunea de salvare, executată la solicitarea Centrului Maritim de Coordonare al Autorităţii Navale Române, s-a desfăşurat la 13 mile marine faţă de Gura Portiţei, echipajul de pe ambarcaţiunea «Rechinul» fiind în imposibilitatea de a-şi continua marşul între Sulina şi Eforie. În acest moment, cele patru persoane se află în siguranţă la bordul fregatei, iar ambarcaţiunea este remorcată. Fregata va ajunge, în jurul orei 18.00, în largul Portului Constanţa", informează MApN.

Nava militară va continua activităţile de instrucţie pe mare în cadrul programului de pregătire pentru participarea la operaţia "Atalanta".

Ministrul Dobriţoiu a citat prin Ordin de zi pe unitate echipajul fregatei "Regele Ferdinand” pentru îndeplinirea cu succes a misiunii de asistenţă şi salvare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici