Fritz:Capitala Culturală, un succes atât din prisma locală, cât şi pe plan naţional şi internaţional

Este clar că avem o nouă dinamică de dezvoltare în oraş, susţine Dominic Fritz la finalul programului Timişoara - Capitală Culturală Europeană 2023, despre care spune că a fost un succes atât din prisma locală, cât şi pe plan naţional şi internaţional.

288 afișări
Imaginea articolului Fritz:Capitala Culturală, un succes atât din prisma locală, cât şi pe plan naţional şi internaţional

Fritz:Capitala Culturală, un succes atât din prisma locală, cât şi pe plan naţional şi internaţional

„Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât şi pe plan naţional şi internaţional. Am avut două ambiţii mari cu acest program: să redefinim cultura ca motor al dezvoltării, ca mecanism de coagulare a comunităţii şi să repunem Timişoara şi România pe harta Europei, nu doar în domeniul cultural. Este clar că avem o nouă dinamică de dezvoltare în oraş. Am pornit cu 349 de organizaţii care şi-au (re)asumat să dea viaţă bidbook-ului câştigător şi avem azi peste 800 de organizaţii implicate. O singură capitală a fost făcută de sute de organizaţii, firme, persoane, artişti, voluntari, cărora le mulţumim pentru energia lor”, a declarat, joi, primarul Dominic Fritz.

Aceasta arată că primăria a implementat un model de avangardă în domeniul finanţărilor culturale, replicat în plan naţional, confirmat la nivel internaţional. Acesta include: burse de creaţie, rezidenţe, granturi pentru mobilităţi şi schimburi de experienţă, precum şi selectarea proiectelor de către jurii de profesionişti.

El dă asigurări că Primăria Timişoara a investit şi va continua să investească în cultură.

„Lansăm la începutul anului viitor un concurs internaţional de arhitectură pentru o nouă sală de concerte în Piaţa 700. Nu avem încă o sală de concerte adecvată. Filarmonica este de fapt un fost cinematograf, nu neapărat o sală potrivită pentru a găzdui concerte de înaltă anvergură. Din 2024, oferim 1 milion de euro pentru burse şi rezidenţe pentru a atrage la Timişoara creativi din toate domeniile. Prin asta punem bazele unei dezvoltări prospere a Timişoarei şi în viitor. Şi demonstrăm că România poate schimba prejudecata că e ţara din care toată lumea pleacă”, a anunţat primarul Dominic Fritz.

Numărul voluntarilor care se implică în programul Capitală Culturală Europeană a depăşit 3.000, care au muncit, cumulat, peste 30.000 de ore la organizarea evenimentelor. De asemenea, la reuşita programului şi-au adus aportul 50 de companii private au contribuit cu peste 20 milioane de lei, în bani sau bunuri şi servicii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici