Fructele şi legumele, mai scumpe

  • Vânzările de alimente au ajuns de la 2,2 miliarde de lei în 2019, la 2,6 în 2020
  • Fructele şi legumele s-au scumpit cel mai mult, cu 22,7%
  • Vânzările la alimente au crescut cu aproape 18% în 2020 faţă de 2019
733 afișări
Imaginea articolului Fructele şi legumele, mai scumpe

Fructele şi legumele, mai scumpe

      

De când cu pandemia, dai mai mulţi bani pe mâncare. Vânzările de alimente au crescut cu aproape 18% faţă de 2019. Vânzările au ajuns de la 2,2 miliarde de lei, atât cât erau anul trecut, la 2,6 miliarde anul acesta.

Preţurile alimentelor s-au scumpit în pandemie, iar dacă ai un regim sănătos sau eşti chiar vegetarian, am o veste proastă pentru tine. Fructele şi legumele s-au scumpit cel mai mult. Cu 22,7% au crescut preţurile pentru această categorie de produse. Asta înseamnă, în medie, un leu în plus pe kilogram.

Sorina Fredholm este influencer şi are o alimentaţie foarte sănătoasă. Nu consumă carne deloc şi se bazează pe fructe şi legume. Dă 150 de lei pe săptămână pe fructe şi legume, adică 600 de lei pe lună.

„Eu merg pe principiul că zilnic ar trebui să consum aproximativ 8-9 porţii de legume şi fructe, preponderent legume. Aş zice undeva la 5 kilograme pe săptămână, cam aşa. E undeva la cinci lei în plus pe săptămână la bugetul meu”, spune Sorina.

Ea îţi dă şi câteva sfaturi astfel încât să nu cheltuieşti mai mulţi bani pe mâncare decât ar fi necesar.

Să nu cheltuieşti foarte mulţi bani contează şi cum te organizezi. Recomand celor care merg la cumpărături, în primul rand, să ştie ce trebuie să cumpere, să-şi facă o listă de ingrediente, să se uite acasă şi să vadă ce au deja.

Dacă ştii ce vrei să găteşti, la fel, este şi mai simplu să ştii ce trebuie să cumperi. Să cumperi local şi de sezon este o variantă mai ieftină, mai sustenabilă şi mai sănătoasă”, mai spune Sorina Fredholm.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici