FSLI ameninţă cu proteste dacă Guvernul suspendă acordarea tichetelor cadou

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) ameninţă cu ample acţiuni de protest dacă Guvernului suspendă, printr-o ordonanţă de urgenţă, acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă pentru salariaţii din instituţiile publice.

60 afișări
Imaginea articolului FSLI ameninţă cu proteste dacă Guvernul suspendă acordarea tichetelor cadou

FSLI ameninţă cu proteste dacă Guvernul suspendă acordarea tichetelor cadou (Sursa> Mediafax Foto)

Printr-un comunicat de presă intitutat "Guvernul Tăriceanu încalcă, încă o dată, legea", Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ protestează faţă de intenţia Executivului de a suspenda, prin ordonanţă de urgenţă, acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă pentru salariaţii din autorităţile şi instituţiile publice prevăzute de Legea 193/2006.

"Lipsa de profesionalism, incompetenţa şi incapacitatea actualei puteri de a asigura o guvernare eficientă care să conducă la o creştere economică reală determină Executivul să adopte măsuri aberante şi disperate", arată preşedintele FSLI, Aurel Cornea, în comunicatul citat, remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Liderul sindical precizează că cele mai multe autorităţi ale administraţiei publice locale au prevăzut, prin bugetul propriu, fonduri pentru a acorda în 2008 tichete cadou şi pentru salariaţii din învăţământ.

"În aceste condiţii, Guvernul României dă dovadă de lipsă de consecvenţă în politica de protecţie socială, ceea ce denotă lipsa de profesionalism a celor care ne guvernează. Dacă doreşte să facă economie, Guvernul Tăriceanu ar trebui să reducă clientela politică angajată de actuala guvernare nejustificat, fără nicio raţiune obiectivă şi care a umflat artificial aparatul birocratic din instituţiile statului", susţine Aurel Cornea.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atenţionează Guvernul Tăriceanu că suspendarea acordării tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă pentru salariaţii bugetari va genera mari nemulţumiri în rândul acestora, care vor culmina cu acţiuni de protest.

"În aceste condiţii, solicităm factorilor decizionali să reflecteze asupra oportunităţii adoptării unei astfel de măsuri într-un an în care România este angajată în organizarea unor evenimente internaţionale şi naţionale de anvergură", precizează preşedintele FSLI.

Guvernul intenţionează să reducă cheltuielile bugetare, una dintre măsuri fiind neacordarea de către autorităţile şi instituţiile publice, indiferent de natura veniturilor, a tichetelor cadou în acest an, potrivit unor surse guvernamentale.

Acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă este prevăzută în Legea 193 din 17 mai 2006. Ministerul Muncii a elaborat şi normele metodologice pentru acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă, acestea fiind prevăzute în HG 1317 din 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici