FSLI: MECS propune ca lucrările de la bacalaureat să fie corectate în alte judeţe. Susţinem varianta

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat, luni, că reprezentanţii Ministerului Educaţiei au propus ca lucrările de la examenul de bacalaureat să fie corectate în alte judeţe, iar federaţia sindicală susţine această propunere.

8625 afișări
Imaginea articolului FSLI: MECS propune ca lucrările de la bacalaureat să fie corectate în alte judeţe. Susţinem varianta

FSLI: MECS propune ca lucrările de la bacalaureat să fie corectate în alte judeţe. Susţinem varianta (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Într-un comunicat de presă transmis luni, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ anunţă că susţine propunerea conducerii Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice de schimbare a modalităţii de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat.

Conform unei declaraţii făcute de Vasile Șalaru, secretar de stat pe probleme de învăţământ preuniversitar, lucrările scrise ale celor care susţin examenul de bacalaureat ar putea fi strânse la nivelul centrului judeţean şi trimise apoi, într-un alt judeţ, cu ajuorul angajaţilor Jandarmeriei, această procedură fiind întâlnită şi la examenul de titularizare a profesorilor. Noutatea constă şi în faptul că se propune să aibă loc o tragere la sorţi pentru repartizarea lucrărilor, astfel încât să nu se ştie dinainte judeţul unde vor ajunge lucrările pentru a fi corectate.

FSLI consideră că prin schimbarea modalităţii de corectare a lucrărilor nu va mai exista nicio suspiciune nici asupra rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, nici asupra profesorilor care corectează.

”O supraveghere care să nu permită elevilor să se inspire în timpul examenului şi această procedură propusă vor conduce la o evaluare obiectivă a celor care susţin examenul de bacalaureat. Această modalitate de corectare a lucrărilor va elimina posibilitatea ca anumiţi elevi să fie favorizaţi”, a precizat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici