Funcţionar la Combaterea Criminalităţii Organizate, avere nejustificată de peste un milion de lei

ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 1,37 mil. lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către că un funcţionar al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad.

Urmărește
1560 afișări
Imaginea articolului Funcţionar la Combaterea Criminalităţii Organizate, avere nejustificată de peste un milion de lei

Funcţionar la Combaterea Criminalităţii Organizate, avere nejustificată de peste un milion de lei

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 1.374.478 Lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Popovici Cosmin-Ovidiu Florian , împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice cu statut special. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timişoara, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Popovici Cosmin-Ovidiu Florian împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice cu statut special”, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, ANIa constatat incompatibilitatea a trei persoane, printre care un fost Şef district la Direcţia Silvică Neamţ – Ocolul Silvic Pipirig, Jud. Neamţ, care a fost şi salariat în cadrul unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate principal exploatarea forestieră.

„Izvoran Alin-Ion, Director în cadrul Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 ianuarie 2022 – 10 ianuarie 2024, întrucât, pe durata suspendării la cerere din funcţia publică de conducere de director în cadrul O.N.A.C., a deţinut şi exercitat funcţia de şef serviciu în cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, de la care a obţinut venituri în sumă totală de 359.054 Lei. (...) Epuran Silviu, Subcomisar de poliţie medic în cadrul Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2021 - 2024, întrucât a exercitat simultan cu funcţia de medic (funcţionar public cu statut special) în cadrul Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” Bucureşti şi pe cea de medic în cadrul mai multor instituţii publice. Totodată, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Epuran Silviu a infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de art. 326, alin. (1) din Codul Penal, întrucât, în declaraţiile de avere depuse la datele de 10 iunie 2022 şi 09 iunie 2023, Epuran Silviu nu a menţionat veniturile din salarii încasate de la persoanele juridice în cadrul cărora a deţinut în perioada respectivă funcţii incompatibile cu calitatea de funcţionar public cu statut special deţinută în cadrul Spitalului de Urgenţă <Prof. Dr. Dimitrie Gerota>”, transmite ANI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici