Funcţionari publici pichetează sediul Guvernului timp de o săptămână

Membri ai Federaţiei din Administraţia Publică Centrală şi Locală "Columna" vor picheta sediul Guvernului, în perioada 3-7 mai, câte trei ore pe zi, salariaţii fiind nemulţumiţi de diminuarea salariilor, de nerespectarea contractelor colective de muncă.

18 afișări
Imaginea articolului Funcţionari publici pichetează sediul Guvernului timp de o săptămână

Funcţionari publici pichetează sediul Guvernului timp de o săptămână (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

La protest vor participa zilnic câte 150 de salariaţi din cadrul primăriilor, al DGASPC-urilor, al consiliilor judeţene, de la Cartea Funciară, Arhivele Naţionale sau Poliţia Comunitară, potrivit unui comunicat al Federaţiei.

Printre revendicările sindicaliştilor se numără aplicarea Legii 330/2009 prin care s-au diminuat veniturile salariaţilor, echivalarea arhivarilor şi arhiviştilor din Arhivele Naţionale cu cei din Academia Română, crearea unei grile separate pentru salariaţii din Direcţiile Generale de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului, rezolvarea situaţiei din cadrul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară prin respectarea Contractului Colectiv de Muncă valabil pe anul 2010.

De asemenea, sindicaliştii cer urgentarea aplicării Legii Poliţiei Locale, acordarea statutului special poliţistului comunitar/local şi încetarea ameninţărilor cu disponibilizările din sistem.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici