Funcţionarii publici afiliaţi la Sed Lex intră de joia viitoare în grevă generală

Funcţionarii publici afiliaţi la Sed Lex vor intra, joia viitoare, în grevă generală, decizia fiind luată, vineri, la Consiliul Unional al organizaţiei sindicale.

101 afișări
Imaginea articolului Funcţionarii publici afiliaţi la Sed Lex intră de joia viitoare în grevă generală

Funcţionarii publici afiliaţi la Sed Lex intră de joia viitoare în grevă generală

Preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, Vasile Marica, a declarat, vineri, că peste 100.000 de funcţionari publici afiliaţi la Sed Lex şi la Federaţia din Administraţia Locală Cluj vor intra, joi, 9 octombrie, în grevă generală, blocând activitatea din trezorerii, case de pensii, primării, tot ceea ce înseamnă birouri şi ghişee.

"Vom intra joi în grevă generală, fără etapele preliminare. Legea ne permite dacă înştiinţăm din timp autorităţile. Atât autorităţile, cât şi cetăţenii vor fi anunţaţi, la nivel naţional, marţi şi miercuri, de demersul nostru", a mai spus Marica.

Preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, Vasile Marica, a declarat, joi, la finalul discuţiilor cu ministrul Economiei, că funcţionarii publici din administraţia centrală şi locală vor intra în grevă generală, începând de săptămâna viitoare, dacă nu primesc o majorare salarială de 50 la sută, nivel de care vor beneficia profesorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici