Fundaţia pentru SMURD a câştigat marele premiu al Galei Societăţii Civile. Lista completă a câştigătorilor

Marele premiu al Galei Societăţii Civile a revenit Fundaţiei pentru SMURD, pentru proiectul "Parteneriat pentru viaţă - Soluţia de Telemedicină", care a câştigat şi premiul I la secţiunea Sănătate. Câştigătorii ediţiei a X-a a Galei Societăţii Civile au fost aleşi dintr-un total de 176 de proiecte înscrise în competiţie.

522 afișări
Imaginea articolului Fundaţia pentru SMURD a câştigat marele premiu al Galei Societăţii Civile. Lista completă a câştigătorilor

Fundaţia pentru SMURD a câştigat marele premiu al Galei Societăţii Civile. Lista completă a câştigătorilor

Fundaţia pentru SMURD, care în parteneriat cu Vodafone România a reuşit să implementeze la nivel naţional soluţia de telemedicină, ce permite transmiterea simultană a parametrilor medicali şi identificarea în timp util a cazurilor grave, a fost desemnată câştigătoarea marelui premiu.

La secţiunea "Educaţie, Învăţământ, Cercetare", premiul întâi a revenit Asociaţiei Ovidiu Rom, pentru proiectul "Fiecare copil în grădiniţă", iar la secţiunea Artă şi Cultură câştigător a fost proiectul "LiterNet.ro (2011)", al Asociaţiei LiterNet.

Campania de advocacy "Apel pentru indemnizaţia mamelor" a Asociaţiei M.A.M.E. a câştigat premiul întâi la secţiunea Apărarea drepturilor individuale/ colective, iar proiectul "Hospice la Bucharest International Marathon", al Hospice Casa Speranţei, a fost câştigătorul secţiunii Comportament civic şi participare publică.

La secţiunea Incluziune socială, premiul întâi a revenit proiectului "Şcoala diversităţii - sectorul 5, promotor al educaţiei incluzive şi non-discriminării în şcoală", al Asociaţiei Sfântul Stelian şi "Big Build 2011", Habitat for Humanity România.

Fundaţia Inimă de Copil a primit premiul întâi pentru Centrul de intervenţie timpurie pentru copilul cu dizabilităţi, la secţiunea Servicii de asistenţă socială.

Proiectele "Plantăm fapte bune în România", al EcoAssist şi "Curăţenia de Toamnă în Grădina Botanică", al Asociaţiei Team Work, au primit premiul întâi la secţiunea Protecţia mediului, iar la categoria Dezvoltare economică şi socială câştigător a fost proiectul "ECO H2O - Prima staţie de epurare ecologică", al Mihai Eminescu Trust.

"Fă următorul pas!", proiectul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, a câştigat premiul întâi la secţiunea Proiecte pentru tineret, iar pentru campanii de voluntariat, câştigător a fost proiectul Big Build 2011, al organizaţiei Habitat for Humanity România.

La secţiunea "Buget - / Eficienta +", premiul a fost revendicat de proiectul LiterNet.ro (2011), implementat de Asociaţia LiterNet.

Auditul Serviciilor Sociale pentru Copii din România, realizat de Hope and Homes for Children România, a câştigat Premiul pentru Impact, iar Premiul pentru Durabilitate a fost acordat proiectului "ECO H2O - Prima staţie de epurare ecologică".

Premiul pentru Originalitate a fost câştigat de Limonada lui Iulian, proiect realizat de Asociaţia Beneva, iar la Proiecte şi campanii de CSR, premiul I a fost acordat Asociaţiei Ovidiu Rom şi Carrefour pentru proiectul "Fiecare Copil în Grădiniţă".

La secţiunea Programe sunt doi câştigători ai premiului I: "Sprijinirea/ construcţia şi dotarea, la nivel naţional, a centrelor de formare SMURD", Fundaţia pentru SMURD şi "Hospice Casa Speranţei, 2 decenii de Îngrijire Paliativă în România", proiect realizat de Hospice Casa Speranţei.

Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, acordat pentru al doilea an în cadrul Galei, a fost oferit organizaţiei Policy Center for Roma and Minorities.

Cu ocazia ediţiei aniversare, premiile speciale oferite de către Fundaţia Gala Societăţii Civile s-au dus către marii finanţatori ai sectorului non-profit, pentru contribuţia adusă la dezvoltarea societăţii civile: CEE TRUST - Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, Fundaţia Soros România, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Comisia Europeană, Norway Grants and EEA Grants, Swiss-Romanian Cooperation Programme (Programul de Cooperare Elveţiano-Român) şi Romanian-American Foundation.

Festivitatea de premiere a avut loc luni, la Opera Naţională şi a fost prezentată de Paula Herlo şi Alex Dima, seniori corespondenţi ai Ştirilor ProTv.

Evenimentul a reprezentat un prilej de întâlnire pentru aproape o mie de reprezentanţi ai sectorului non-profit, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului neguvernamental, personalităţi publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activă în societatea civilă din România, dar şi reprezentanţi ai sectoarelor public şi privat.

Iniţiată în anul 2002, de-a lungul celor zece ediţii ale Galei Societăţii Civile au fost înscrise în competiţie peste 1.300 de proiecte, semnate de către organizaţii non-profit, neguvernamentale, grupuri de iniţiativă sau persoane fizice.

Încă de la prima ediţie, când au fost înscrise 38 de proiecte în competiţie, misiunea Galei a rămas aceeaşi, aceea de a promova şi premia activitatea sectorului non-profit.

Gala Societăţii Civile este un proiect al Fundaţiei "Gala Societăţii Civile", part of Millenium People.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici