Fundaţia Principesa Margareta oferă 2.500 de flori vârstnicilor, de ziua lor - 1 octombrie

Fundaţia Principesa Margareta a României oferă 2.500 de flori seniorilor de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, în cadrul campaniei "Flori pentru suflet", principesa Margareta urmând să se întâlnească cu vârstnici marţi, la Palatul Elisabeta.

207 afișări
Imaginea articolului Fundaţia Principesa Margareta oferă 2.500 de flori vârstnicilor, de ziua lor - 1 octombrie

Fundaţia Principesa Margareta oferă 2.500 de flori vârstnicilor, de ziua lor - 1 octombrie

Ca şi anul trecut, Fundaţia Principesa Margareta a României sărbătoreşte ziua de 1 octombrie - Ziua Internaţională Persoanelor Vârstnice în cadrul campaniei "Flori pentru suflet" la Palatul Elisabeta, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României şi prin oferirea de flori în spaţii publice din Bucureşti vârstnicilor, în semn de apreciere a valorii şi experienţei acestora, potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Iniţiativa Fundaţiei Principesa Margareta a României are loc în contextul recunoaşterii singurătăţii drept unul dintre cele mai importante riscuri la care sunt supuse persoanele în vârstă, fapt semnalat şi de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii prin clasarea acesteia în topul factorilor care afectează sănătătea persoanelor în vârstă, după fumat şi obezitate.

Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României îi va primi la Palatul Elisabeta marţi, de la orele 14.00, pe beneficiarii vârstnici ai proiectelor Fundaţiei în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice pentru a marca lupta împotriva singurătătii şi marginalizării persoanelor de vârsta a treia.

Tot marţi, cu ajutorul voluntarilor şi susţinătorilor Fundaţiei, un număr de aproape 2.000 de flori sunt împărţite persoanelor în vârstă în casele lor şi în farmaciile partenere din Bucureşti şi din Brăila, oraşele unde se desfăşoară proiectul "Niciodata Singur" în sprijinul persoanelor vârstnice.

Voluntarii Fundaţiei au oferit primele flori, sâmbătă, la 400 de persoane beneficiare ale proiectului din centre de bătrâni, alături de cadouri, în vizita lor săptămânală. În total, în cadrul ediţiei din acest an a campaniei "Flori pentru suflet", Fundaţia Principesa Margareta a României oferă 2.500 de flori vârstnicilor.

Iniţiativa "Flori pentru suflet" urmează campania la nivel mondial a Federaţiei şi Asociaţiei les petits freres des Pauvres, partenerii Fundaţiei, alăturându-se unor ţări precum Franţa, Irlanda, Spania, Germania, Canada în lupta împotriva izolării sociale a persoanelor în vârstă. Scopul campaniei este de a sensibiliza publicul larg în legătura cu situaţia precară în care se află o mare parte a populaţiei de vârsta a treia în lume şi în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici