Funeriu: Din ţara lui "merge şi aşa" România trebuie să devină o ţară de tip "yes, we can! "

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a apreciat, duminică, la Gala Olimpicilor Suceveni, că una dintre valorile care trebuie să adune întreg poporul este educaţia, apreciind că România poate să devină dintr-o ţară unde "merge şi aşa" o ţară de tip "yes, we can!".

935 afişări
Imaginea articolului Funeriu: Din ţara lui "merge şi aşa" România trebuie să devină o ţară de tip "yes, we can! "

Funeriu: Din ţara lui "merge şi aşa" România trebuie să devină o ţară de tip "yes, we can! " (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Funeriu a spus că a încercat să găsească valoarea sau valorileîn jurul cărora s-ar strânge poporul român şi crede că aceasta esteeducaţia.

El le-a spus olimpicilor prezenţi că a trăit în Germania patruani şi a constatat că atunci când se află în dificultate poporulgerman se uneşte şi munceşte, că a trăit în SUA, unde poporulamerican se strânge în jurul valorii "visului american", că a trăitşi cinci ani în Japonia, unde valoarea care uneşte acest popor esteistoria şi tradiţia, iar în Franţa, unde a trăit 11 ani, poporuleste ataşat la principiile Revoluţiei Franceze, "Libertate,Fraternitate, Egalitate".

Ministrul a spus că a încercat să găsească valorile în jurulcărora se pot strânge românii, dar nu a găsit şi crede că aceastăvaloare ar trebui să fie educaţia.

"Eu cred că am discutat în van prea mult, cred că, cutoţii, am făcut şi lucruri bune şi greşeli în trecut, dar eu credcă am da un semn de însănătoşire a României foarte bun dacă amcădea cu toţii de acord că principala valoare în jurul căreiatrebuie să ne unim când este dificil sunt copiii noştri, esteeducaţia (...) Să încetăm să luptăm războaiele trecutului şi săcâştigăm bătălia viitorului", a spus Funeriu.

El a mai spus că misiunea celor tineri, dar şi a celor careconduc ţara este să transforme România din ţara lui "merge şi aşa"în ţara lui "yes, we can!"

"Să transformăm România din ţara lui «merge şi aşa», înţara lui «yes, we can!», ţara în care să arătăm că nu suntem doarconsumatori de politici europene, ci suntem şi cei care genereazăpolitici europene. Să demonstrăm că suntem puternici, că avemîncredere în noi şi că valorile la care m-am referit nu sunt doarvorbe goale", a mai spus Daniel Funeriu.

El a subliniat că primul pas spre excelenţă este normalitatealucrului bine făcut.

Un număr de 162 de olimpici naţionali şi internaţionali dinjudeţul Suceava au fost sărbătoriţi, duminică, în cadrul Galeiolimpicilor suceveni organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean,în colaborare cu CJ Suceava.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici