Funeriu: În învăţământul superior vor fi schimbări profunde din toamnă

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, luni seară, la TVR că din toamnă vor fi schimbări profunde în învăţământul superior, centrul de putere al învăţământului din România fiind în universităţi.

1633 afișări
Imaginea articolului Funeriu: În învăţământul superior vor fi schimbări profunde din toamnă

Funeriu: În învăţământul superior vor fi schimbări profunde din toamnă (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Miza esenţială în învăţământul superior vizează schimbarea centrului de putere. În învăţământul superior se vor produce din toamnă mutaţii profunde. Când vrei să faci reformă într-un sistem schimbi centrii de putere, nu faci reforme periferice. Iar centrii de putere ai învăţământului din România se află în universităţi", a spus Funeriu la TVR.

Acesta a susţinut că în univeristăţi este nevoie maximă de schimbare.

"Acolo se află necesitatea maximă de schimbare. Da, în învăţământul superior românesc se vor produce mutaţii profunde", a adăugat Funeriu.

El a dat exemplul Universităţii Politehnice din Timişoara şi al UMF din aceeaşi localitate care au anunţat că intenţionează să fuzioneze.

"Sunt multe lucruri noi în învăţământul superior. La începutul anului universitar peisajul va arăta diferit faţă de ceea ce am avut până acum. Legea educaţiei dă putere oamenilor de valoare", a mai spus ministrul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici