Funeriu: O soluţie la migrare - absolvenţii şi medicii ar putea face carieră în învăţământul medical

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, consideră că o soluţie la migrarea medicilor şi a absolvenţilor universităţilor de medicină şi farmacie ar fi oferirea posibilităţii de a face carieră în mediul universitar şi în cercetare.

292 afișări
Imaginea articolului Funeriu: O soluţie la migrare - absolvenţii şi medicii ar putea face carieră în învăţământul medical

Funeriu: O soluţie la migrare - absolvenţii şi medicii ar putea face carieră în învăţământul medical (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă, dacă în cadrul discuţiilor purtate cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie din România s-a abordat şi problema păstrării în ţară a absolvenţilor şi a medicilor şi cea a stopării migraţiei acestora, Funeriu a spus că cei mai valoroşi ar putea fi integraţi în sistemul de învăţământ superior medical, care este un domeniu foarte competitiv.

"Pe partea gestionată de Ministerul Educaţiei este vorba de a oferi posibilităţi de carieră cât mai bune în mediul universitar, posibilităţi de cercetare, de carieră, în perspectiva deschiderii posturilor de asistent şi lector şi de conferenţiar şi profesor, pe baza noilor criterii minimale semnate săptămâna trecută. O parte a soluţiei se află în sistemul medical, o parte în integrarea celor mai valoroşi în sistemul de învăţământ superior medical, care e un domeniu foarte competitiv. Nu e uşor să îi atragem spre o carieră universitară, având în vedere salariile care există, dar asigurarea unui mediu universitar propice dezvoltării personale poate fi un ingredient", a precizat Daniel Funeriu.

Ministrul Daniel Funeriu a participat, sâmbătă seară, la festivitatea de absolvire a studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, la care au mai fost prezenţi oficialităţi locale şi judeţene, rectorii universităţilor de medicină din România, precum şi mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

La UMF Cluj-Napoca au absolvit 1.180 de studenţi de la 11 specializări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici