Funeriu: OUG 114/2009 va fi aplicată în funcţie de cifra de şcolarizare

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că măsurile pentru aplicarea Ordonanţei de Urgenţă 114/2009 vor fi luate în funcţie de cifra de şcolarizare şi a reasigurat că nici un post nu va fi pierdut până la 31 august 2010.

60 afișări
Imaginea articolului Funeriu: OUG 114/2009 va fi aplicată în funcţie de cifra de şcolarizare

Funeriu: OUG 114/2009 va fi aplicată în funcţie de cifra de şcolarizare (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Acum vedem ce posturi sunt disponibile, care nu sunt ocupate. Analiza a fost făcută pe un număr (15.000 de posturi n.r.), dar analiza pe care o vom face noi acum are în vedere posturile neocupate", a precizat ministrul, adăugând că va conduce ministerul Educaţiei "într-un mod riguros".

Ministrul a reluat afirmaţiile făcute în urmă cu o zi referitoare la faptul că nici o persoană care lucrează în învăţământ nu va fi afectată prin aplicarea OUG 114/2009 până la 31 august 2010, că sunt analizate modalităţile prin care s-ar putea opera reduceri de personal în sistemul de învăţământ începând cu anul şcolar viitor, în acest sens fiind invitate sindicatele la discuţii, în 5 ianuarie 2010.

El a adăugat că, ulterior, va prezenta punctul de vedere oficial al ministerului în legătură cu măsurile concrete şi fundamentate pe care le va aplica. "Acest punct de vedere al ministerului va intra pe procedura de dialog social cu sindicatele", a conchis ministrul Daniel Funeriu.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că OUG 114/2009 este un abuz cras al Guvernului şi sindicatele o vor ataca în instanţă.

Liderul sindical a spus că va ataca în justiţie OUG de reducere a posturilor şi că va fi sesizat şi Avocatul Poporului în acest sens, deoarece Guvernul nu a respectat procedurile şi nu a cerut nici măcar avizul CES, care este obligatoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici