Furt la o casă de amanet din Orăştie, aparţinând familiei viceprimarului Dorin Ioan Popa

Poliţiştii hunedoreni caută mai mulţi hoţi care au spart, în noaptea de Revelion, o casă de amanet din Orăştie care aparţine familiei viceprimarului Dorin Ioan Popa, furând bijuterii şi valută în valoare de 200.000 de lei, după ce au dezactivat alarma şi sistemul de supraveghere.

219 afișări
Imaginea articolului Furt la o casă de amanet din Orăştie, aparţinând familiei viceprimarului Dorin Ioan Popa

Furt la o casă de amanet din Orăştie, aparţinând familiei viceprimarului Dorin Ioan Popa (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Niţu, Poliţia din Orăştie a fost sesizată de către angajaţii unei case de amanet că persoane necunoscute au tăiat grilajul din fier al unităţii, au dezactivat alarma şi sistemul de camere de supraveghere şi au furat unul dintre seifuri şi conţinutul celuilalt, care era prea mare pentru a fi luat fără să se atragă atenţia.

"Poliţia are deja un cerc de suspecţi şi se fac cercetări pentru adunarea probelor şi recuperarea prejudiciului”, a spus subcomisarul Niţu.

Furtul la casa de amanet a avut loc în noaptea de Revelion, iar proprietarii bănuiesc că grupul de hoţi s-a folosit de petarde şi artificii pentru a acoperi zgomotul făcut cu tăierea grilajului din fier şi distrugerea geamului securizat.

"În mod sigur avem de-a face cu profesionişti. Au dezactivat în zece secunde alarma şi camerele de supraveghere şi au furat seiful mic cu cifru. Nu am ştiut că angajatele lasă cheile de la seiful mare în seiful mic. Probabil au deschis seiful mic şi au folosit cheile pentru a goli şi seiful mare. Au luat bijuterii din aur, valută şi bani, prejudiciul fiind de aproximativ 200.000 de lei”, a declarat viceprimarul Orăştiei, Dorin Popa.

Casa de amanet spartă aparţine familiei viceprimarului Dorin Popa şi este dotată cu sisteme de alarmă şi supraveghere, fiind protejată de o firmă de pază şi protecţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici