Furtul din autoturisme sau de componente auto, cele mai frecvente infracţiuni în Capitală, în 2010

Furtul din autoturisme sau de componente auto, înşelăciunile, lovirile şi alte violenţe au fost cele mai frecvente infracţiuni constatate de poliţişti în Bucureşti, în anul 2010, potrivit bilanţului activităţii Poliţiei Capitalei.

128 afișări
Imaginea articolului Furtul din autoturisme sau de componente auto, cele mai frecvente infracţiuni în Capitală, în 2010

Furtul din autoturisme sau de componente auto, cele mai frecvente infracţiuni în Capitală, în 2010 (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

În 2010, la Poliţia Capitalei au fost înregistrate aproape 16.000 de infracţiuni contra persoanei şi 64.000 de infracţiuni contra patrimoniului.

În cazul infracţiunilor contra persoanei, lovirile sau alte violenţe au fost cele mai frecvente, respectiv aproape 7.000 de cazuri, urmate de aproape 4.000 de vătămări corporale cu intenţie şi alte aproape 3.900 din culpă.

Numărul tentativelor se omor s-a menţinut relativ scăzut în 2010, însumând 70 de cazuri. Poliţiştii au constatat, de asemenea, 23 de omoruri.

În ceea ce priveşte infracţiunile contra patrimoniului, 75 la sută din total sunt cele de mică criminalitate: furturi din şi de pe auto, furturi de pe rafturile magazinelor şi din buzunare.

Astfel, au fost constatate peste 8.700 de furturi din autoturisme şi peste 6.000 de furturi de componente auto.

În 2010, în Capitală au fost furate peste 1.600 de maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici